van der Horst

Indianapolis: Eerste overwinning voor Rinus "Veekay" Van Kalmthout

Rinus "Veekay" Van Kalmthout
Rinus "Veekay" Van Kalmthout
Gisteren werd de belangrijke maand mei in de IndyCar Series ingezet met de GMR Grand Prix in Indianapolis en het was Rinus "Veekay" Van Kalmthout die zijn eerste overwinning behaalde in het kampioenschap. De Nederlander vertrok voor Ed Carpenter Racing vanaf een zevende plaats en rolde iedereen voor hem op tijdens de race over 85 ronden, waaronder niemand minder dan Romain Grosjean, die vrijdag nog de pole bemachtigde.
Romain Grosjean - Dale Coyne Racing with Rick Ware Racing
Romain Grosjean - Dale Coyne Racing with Rick Ware Racing
Grosjean was zeer gretig voor Dale Coyne Racing with Rick Ware Racing. In zijn derde wedstrijd in de IndyCar Series bemachtigde hij de pole, overigens zijn eerste sinds meer dan een decennium meldde hij op zijn social media en liet zien dat hij het nog niet verleerd is. Hoewel de Fransman goed was, was Veekay toch iets beter dit weekend. De Nederlander haalde iedereen voor hem in met soms schitterende inhaalmanoeuvres. In ronde 64 nam Veekay de leiding over en zou deze niet meer afgeven. Hiermee is hij de eerste Nederlandse winnaar sinds Robert Doornbos, al geleden van 2007, en dat nog maar in zijn tweede seizoen in de Amerikaanse topklasse. Voor Grosjean, die tweede eindigde, was het ook al van de Grote Prijs van België in 2015 geleden dat hij nog eens op het podium stond.

Derde eindigde Alex Palou voor Arrow McLaren SP, hij kon Josef Newgarden afhouden en we kregen zo een volledig Europees podium. Hiermee is de aftrap gegeven voor de allerbelangrijkste wedstrijd in het kampioenschap die op het einde van maand plaatsvindt: de Indy 500.

Foto's: IndyCar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 16 mei 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons