van der Horst

Indy 500-poleman Scott Dixon slachtoffer gewapende overval

Scott Dixon
Scott Dixon
Luttele uren nadat Scott Dixon de pole positie veroverde voor de 101e editie van de Indy 500, is hij samen met zijn vrouw en Dario Franchitti slachtoffer geworden van een gewapende overval. Het drietal zou rond half elf 's avonds lokale tijd, vier uur na het aflopen van de fast nine shootout op de Indianapolis Motor Speedway, overvallen zijn door twee jongemannen aan een Taco Bell fastfoodrestaurant op minder dan een kilometer van de racebaan. Enkele uren later werden twee tieners van veertien en vijftien jaar oud gearresteerd, zo bericht het Amerikaanse FOX 59.
Kanaan mag de melk proeven na zijn zege
Kanaan mag de melk proeven na zijn zege
"Ze kwamen in de problemen en niet omdat ze die zochten", zei Tony Kanaan aan FOX 59. "Als je op pole staat, dan wordt het een lange dag. Tegen 10.30-11H stonden we op een parking en wilden we eten kopen, maar er was niets open. We spraken af om naar een drive-through te gaan om eten te halen, want dat was de enige optie die we hadden. Na zo'n prachtige dag plots een geweer tegen je hoofd krijgen als je voor 20 dollar eten koopt is echt angstaanjagend. Je denkt niet dat het kan gebeuren hier. Waar ik vandaag komt, gebeurt het elke dag. Als ik er bij was, had ik ze (de overvallers n.v.d.r.) waarschijnlijk mijn portefeuille gegeven en ze weggejaagd. Ik heb gehoord dat ze (Dixon & co.) er een gratis maaltijd aan over hielden. Dat is de goede kant (lacht), neen afgezien van de grappen: ik ben blij dat ze in orde zijn", aldus voormalig Indy 500-winnaar.

Foto's: Racing International Photography & Indycar



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 22 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons