van der Horst

Jaguar lanceert Series Elite met Jaguar GT4

Jaguar F-TYPE SVR GT4
Jaguar F-TYPE SVR GT4
Jaguar lanceert volgend jaar in Groot-Brittannië een nieuwe one-make series, de Series Elite. Twintig identieke Jaguar F-TYPE in GT4 uitvoering zullen het tegen elkaar opnemen. Pittig detail: de rijders die deelnemen aan het kampioenschap moeten ouder zijn dan 50 jaar.
  • LTF
De serie staat open voor amateurs en meer ervaren rijders met voorbehoud dat ze de leeftijd van 50 jaar overschreden hebben. Jaguar voorziet de nodige training alsook testmogelijkheden zodat de gegadigde rijders de vereiste ervaring kunnen opdoen.

Invictus Racing - Jaguar F-TYPE SVR GT4
Invictus Racing - Jaguar F-TYPE SVR GT4
De wagen die gekozen werd voor de Series Elite is de Jaguar F-TYPE SVR GT4, een bolide die momenteel enkel wordt ingezet door Invictus Motorsport in het Britse GT kampioenschap. Alle wagens zullen geprepareerd en opgeslagen worden op een locatie om gelijkheid van prestaties te verzekeren. De eerste exemplaren moeten eind dit jaar geleverd worden en een demonstratierace op Brands Hatch is voorzien alvorens de start van een volledig in 2019. Races staan gepland op de circuits van Silverstone, Donington, Brands Hatch en Rockingham en het seizoen wordt afgesloten door een internationale finale.

Lees ook: Jaguar F-Type GT4 voorgesteld

Foto's: Jaguar Magazine & British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 3 mei 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons