van der Horst

Jenson Button naar Le Mans?

Jenson Button
Jenson Button
Verschillende media melden deze week dat Jenson Button dit jaar zijn eerste deelname aan de Le Mans…..Classic gepland heeft. De eenmalige wereldkampioen Formule 1 zou achter het stuur kruipen van de succesvolle Jaguar XJR-9 Group C uit 1988. De Brit heeft echter nog geen officiële bevestiging gegeven van deelname aan de Le Mans Classic 2018.
Group C Racing Le Mans Classic 2016
Group C Racing Le Mans Classic 2016
De 2018 editie van de Le Mans Classic, een race die overigens om het jaar georganiseerd wordt, vindt plaats van 6 tot 8 juli, enkele weken na de legendarische etmaalrace op de omloop in de Sarthe. Het historische Group C kampioenschap is opgenomen in het programma, en rijdt een eigen wedstrijd. De Jaguar XJR-9, mogelijk bestuurd door Button, is door Tony Southgate ontworpen. De sportscar won de 24 uren van Le Mans in 1988 met de rijders Andy Wallace, Johnny Dumfries en Jan Lammers.

Officieel is wel de deelname van Jenson Button aan het Japanse Super GT kampioenschap met Honda. Op de Autosalon in Tokio werd bekend dat de voormalige Formule 1-piloot uitkomt voor het team Kunimutsu, en wordt bijgestaan door de Super Formula kampioen van 2013, Naoki Yamamoto. Het nieuwe seizoen van de serie trapt af begin april op de omloop van Okayama.

Foto's: Racing International Photography & Wilfried Geerts



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op donderdag 18 januari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons