van der Horst

Jérôme D'Ambrosio stopt met racen en neemt leidinggevende rol in bij Venturi

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Vandaag kwam Venturi met het onverwachte nieuws naar buiten dat het Jérôme d'Ambrosio heeft aangetrokken. Wat verrassend was, is dat de Etterbekenaar er niet zal functioneren als piloot maar een leidinggevende rol zal innemen als adjunct-teambaas naast Susie Wolff op de thuisbasis van het Monegaskische team. Hiermee bevestigt D'Ambrosio ook formeel dat hij zijn helm aan de wilgen hangt.
  • G&A Motors Motorsport
Het gedacht om te stoppen zat er al in na de finale in Berlijn, aldus D'Ambrosio. Al wilde hij de autosport, waar de Etterbekenaar overigens 26 jaar in vertoefde, niet vaarwel zeggen en hij kreeg een aanbod van Wolff dat hij niet kon weigeren: "Wanneer Susie en ik aan het praten waren over potentieel een stap in een leidinggevende functie te zetten, had ik een buikgevoel dat deze opportuniteit perfect uitkwam voor mij. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik heb veel te leren, maar ik ga les krijgen van één van de besten in het vak en ik kan niet wachten om te zien wat er voor mij ligt." D'Ambrosio zal nu fungeren in Monaco, waar hij voornamelijk zal functioneren tussen de mecaniciens en de piloten.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Hiermee sluit D'Ambrosio een goedgevulde carrière af met onder meer twee seizoenen in de Formule 1 bij Marussia Virgin Racing en bij Lotus, waar hij mocht invallen tijdens de Italiaanse Grand Prix in 2012, en zes seizoenen in de Formule E waar hij drie overwinningen behaalde met Dragon en Mahindra. Daarom besluit D'Ambrosio ook met een dankwoord: "Ik wil mijn familie, mijn vrienden en mijn fans heel hard bedanken voor de ongeloofelijke steun die ze mij geboden hebben doorheen mijn carrière en nu ook in mijn nieuw avontuur. Hun geloof betekende de wereld voor mij.".

Foto: Venturi - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 30 oktober 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons