van der Horst

Jonathan Aberdein vervolledigt BMW-sextet voor 2020

Jonathan Aberdein met Jens Marquardt
Jonathan Aberdein met Jens Marquardt
Het gerucht deed al een tijdje de ronde en werd zonet bevestigd: Jonathan Aberdein vervolledigt de BMW-line up in de DTM. De Zuid-Afrikaan maakte vorig jaar indruk als Audi-privérijder bij het Belgische WRT en promoveert thans tot fabrieksrijder voor de constructeur uit Beieren. Aberdein wordt met Lucas Auer de tweede nieuwkomer binnen de BMW-squad nadat eerder ook al Marco Wittmann, Philipp Eng, Timo Glock en landgenoot Sheldon van der Linde werden bevestigd.
Jonathan Aberdein
Jonathan Aberdein
Aberdein die op Valentijnsdag 22 wordt, ziet zijn spraakmakend DTM-debuut in 2019 dus beloond met een fabriekscontract bij BMW Motorsport, de concurrent die hij het afgelopen jaar onverwacht flink lastig maakte. In de achttien wedstrijden die hij vorig jaar met het eveneens bijzonder sterk debuterende WRT betwistte, eindigde de jonge Zuid-Afrikaan liefst acht keer in de top 10, met twee vierde plaatsen als beste resultaat. In de eindstand prijkte de rookie op de tiende plaats.

Jonathan Aberdein (WRT Audi RS 5 DTM)
Jonathan Aberdein (WRT Audi RS 5 DTM)
“Ik ben blij dat het laatste vrije DTM-zitje aan zo'n beloftevolle en extreem getalenteerde jonge rijder toekomt" aldus BMW Motorsport-baas Jens Marquardt. “Hij bewees vorig jaar ten overvloede zijn potentieel door het de collega's herhaaldelijk moeilijk te maken en niet zelden te verslaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een grote aanwinst wordt voor onze line-up."

Het DTM-seizoen gaat dit jaar in Zolder van start op 25 en 26 april eerstkomend.

Foto's: BMW Group & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 6 februari 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons