van der Horst

Julien Schein, kampioen in de VW e-Fun Cup: “Geen enkele eenvoudige zege!”

Julien Schein (#2 DRM Motorsport) in gevecht voor de leiding
Julien Schein (#2 DRM Motorsport) in gevecht voor de leiding
Na twee nieuwe zeges tijdens de seizoensfinale van de VW e-Fun Cup powered by Hankook betwist op de legendarische Nürburgring Nordschleife (de digitale versie), kan kersvers kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) een perfect rapport voorleggen. Twee weken voor de start van het ‘echte’ kampioenschap, blikken we samen met de man uit Doische nog een laatste keer terug op de allereerste editie van het virtuele VW Fun Cup-kampioenschap op Assetto Corsa.
Naast zijn ervaring in diverse karting- en autosportkampioenschappen voor amateurs heeft Julien Schein de afgelopen weken bewezen een begenadigd simracer te zijn. Ondanks tegenstand van formaat, slaagde de ingenieur van DRM Motorsport erin om de acht wedstrijden van de virtuele competitie van Kronos Events op zijn naam te schrijven. Een prestatie die heel wat voeten in de aarde gehad heeft.

Je titel in de VW e-Fun Cup powered by Hankook is er niet zomaar gekomen. Hoeveel voorbereiding heeft dat succes gevraagd? 

“Het is natuurlijk moeilijk om daar een getal op te plakken, maar voor de eerste afspraak in Spa-Francorchamps heb ik de auto moeten ontdekken en leren begrijpen, net als de afstelling en wat de gevolgen zijn als daaraan wordt gesleuteld. Bovendien hebben we voor die eerste afspraak anderhalve maand gekregen om ons klaar te stomen, maar nadien volgden de races elkaar in sneltempo op en was de voorbereiding plots een stuk intenser.”

Welke momenten zal je nooit meer vergeten? 

Luca Vernole (#8 Team Wave Italy) en Julien Schein (#2 DRM Motorsport)
Luca Vernole (#8 Team Wave Italy) en Julien Schein (#2 DRM Motorsport)
“Elke overwinning was een hoogtepunt, want geen enkele daarvan was eenvoudig! Ik denk bijvoorbeeld aan de races in Spa en Zandvoort, waar ik kwalificatieronde na kwalificatieronde moest neerzetten zonder de minste fout te maken om een ontketende Simon Duterme achter me te houden. Ook de race in Zolder is een gedenkwaardige herinnering, aangezien ik daar kon zegevieren na door een aanrijding teruggevallen te zijn naar de elfde plaats.”

Heeft de titel voor meer naambekendheid gezorgd? 

“Het is nog wat vroeg om daar een uitspraak over te doen, maar ik vermoed dat mijn naam af en toe over de tongen zal gaan in de paddock van de VW Fun Cup, mede dankzij de communicatie van Kronos Events en DRM Motorsport. Wat dat precies zal opleveren, zal ik pas over enkele weken kunnen inschatten.” 

Wat zijn je verwachtingen voor de tweede editie van het kampioenschap? 

Julien Schein (#2 DRM Motorsport)
Julien Schein (#2 DRM Motorsport)
“Ik meen begrepen te hebben dat er voor de volgende editie een vijfde manche komt, wat ik een goede zaak vind. Daarnaast hoop ik op wat variatie in het raceformat, met zowel sprintraces als iets langere wedstrijden en stel ik voor om enkele ‘exotische’ circuits aan te doen die de echte VW Fun Cup nooit zal kunnen bezoeken. Het virtuele aspect van de competitie staat ons toe om zonder extra kosten prachtige locaties te bezoeken als Laguna Seca, Oulton Park, Brands Hatch, om maar enkele opties te noemen.”

Heb je, in het kader van die tweede uitgave, een goede raad voor de concurrentie?

“Ik kan ze aanbevelen om DRM Motorsport te vervoegen! (lacht) Nee serieus, mijn goede raad is om geen seconde te treuzelen om deel te nemen. Naast de hoogstaande competitie heerst er een fantastische sfeer. De snelste rijders zijn bereid om advies te geven, ikzelf inbegrepen, en ik kan dan ook met zekerheid stellen dat de deelnemers zowel op als naast het circuit onvergetelijke momenten hebben beleefd. U zal zich geen moment beklagen als u in 2021 deel uitmaakt van het avontuur in de VW e-Fun Cup!” 
 
De #2 DRM Autographe is niet alleen de auto van de kampioen op het virtuele toneel, maar ook een van de titelkandidaten in de VW Fun Cup powered by Hankook, het 'echte' kampioenschap van Kronos Events dat over iets meer dan twee weken van start gaat op Circuit Zolder. Kan het team van Matthieu de Robiano de dubbel veroveren? Het antwoord volgt na de vijf afspraken van dit opmerkelijke seizoen 2020.

VW Fun Cup pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 7 augustus 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons