van der Horst

Junior Planckaert gaat racen op Formule 1-Circuit Zandvoort

Junior Planckaert - Ford Fiesta Sprint Cup
Junior Planckaert - Ford Fiesta Sprint Cup
Na het volgen van een stevige opleiding (en het behalen van de vereiste vergunning) verschijnt Junior Planckaert op 10 en 11 april op het Nederlandse F1-circuit Zandvoort aan de start van de eerste round van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup! De 27-jarige jongste telg van de roemrijke familie, met aan het hoofd full time pater familias Eddy, zal er achter het stuur zitten van één van de vijfentwintig identieke Fiesta’s ST-Line, 1000 kg licht en 140 pk rijk, die telkens uitkomen in twee sprintraces van dertig minuten!
  • MF Racing
In tegenstelling tot heel wat aspirant-rijders, die vaak in de woelige pelotons in karting de eerste knepen van het vak leerden, is Junior Planckaert toe aan zijn allereerste échte race en dan nog wel op een voor hem volledig nieuw circuit! 
 
“Ik heb onder de kundige leiding van coach Bert Longin veelvuldig testgereden op Circuit Zolder en het tracé van Circuit Zandvoort zag ik op de simulator een eerste keer,” doet Junior zijn verhaal. “Gelukkig kan ik er deze week een stevige serie vrije trainingen afwikkelen, zodat ik het F1-circuit voldoende onder de knie zal hebben. Het blijft een hele boterham voor iemand die debuteert in de autosport en daarom wil ik mij in de eerste plaats focussen op die vrije trainingen. Als ik in die missie slaag, ben ik klaar om in de kwalificaties te gaan voor snelle ronden. Het zorgt voor veel gezonde stress en ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Autosport beleven? Van kleins af aan droomde ik ervan!” 
 
Rondjes afmalen, onder het toeziend oog van de coach, is natuurlijk geheel andere koek dan vanop de startgrid in een peloton met pakweg vijfentwintig gelijkaardige autootjes naar de eerste bocht te stormen en zich doorheen de eerste remzone te wringen! 
 
“Ik ben bij Team Longin en FordStore Feyaerts zeer goed omringd,” stelt Junior. “Ik wil niks forceren, bekijk het allemaal zeer rustig en mijn eerste opdracht bestaat eruit die eerste race vol te maken, de eindmeet te bereiken en geen brokken te rijden. Dat moet mij toelaten voldoende race-kilometers te verorberen en mij voor te bereiden voor de tweede race op Circuit Zandvoort. De concurrenten ken ik natuurlijk niet. Ik heb begrepen dat er heel wat ervaren en ook jonge rijders aan de spits meestrijden. Bij FordStore Feyaerts kan ik alvast terugvallen op de adviezen van mannen zoals kampioen Kenny Herremans en Tom Feyaerts en er is natuurlijk coach Bert Longin.” 
 
Zes meetings staan er op het programma van de Ford Fiesta Sprint Cup. Met drie afspraken in België en drie keer racen op Nederlandse bodem. In België gaat het één keer richting Circuit Zolder en twee keer wordt afspraak gegeven op het Circuit van Spa-Francorchamps, wat bekend staat als het ‘mooiste circuit ter wereld’. Bij onze Noorderburen wordt het twee keer TT Circuit Assen – lees ook The Cathedral of Speed – en dus dit weekend de eerste meeting op het hertekende Formule 1-Circuit Zandvoort. 

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 8 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Openingsraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons