van der Horst

Kalender Porsche Sprint Challenge 2020

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
The Driving Force, de organisatie rond Hans Van de Ven, heeft vandaag de kalender gepubliceerd voor het allereerste seizoen van de Porsche Sprint Challenge. De Porsche Sprint Challenge werd in oktober, tijdens de slotmanche van het Belcar Endurance Championship, onthuld en moet een antwoord bieden voor de gentlemen-rijders die een opstap zoeken vanuit trackdays. Er werd bij de initiële bekendmaking reeds melding gemaakt van een zesdelige kalender, met drie meetings in België en evenveel in Nederland die elk drie sprintraces tellen.
GP Elite - Porsche Cayman ClubSport
GP Elite - Porsche Cayman ClubSport
"We rijden in twee verschillende klassen waarbij de Porsche 911 GT3 Cup, type 991 en 997 in Klasse 1 rijden en de Porsche Cayman GT4 Clubsport (981) & 718 Cayman GT4 Clubsport (982) in Klasse 2. Het kampioenschap is enkel toegankelijk voor gentleman-drivers, de zogenaamde BRONZE-rijders. Jonge piloten, die uit de karting komen of uit de opstap-monomerken cups en meestal een SILVER rating hebben, kunnen terecht in Klasse 2 maar niet in Klasse 1", klonk het bij Series Manager Olivier Aerts.

Opvallend: het kampioenschap rijdt eerst twee meetings na elkaar in Zandvoort, als één van de eerste kampioenschappen op het vernieuwde circuit. Circuit Zolder kleurt slechts eenmaal de kalender; Spa tweemaal, terwijl Assen het seizoen afrondt. De volledige kalender treft u hieronder aan.

Lees ook: Hans Van de Ven richt Porsche Sprint Challenge Benelux op!

Kalender Porsche Sprint Challenge 2020

4-5 april: Zandvoort
29-31 mei: Zandvoort
20-21 juni: Spa-Francorchamps
10-12 juli: Zolder
1-2 augustus: Spa-Francorchamps
17-18 oktober: Assen

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Sprint Challenge Benelux op vrijdag 6 december 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons