van der Horst

Kampioen Kenny Herremans en Ford Van den Bossche kiezen voor Niels Lagrange

Kenny Kerremans - Ford Van den Bossche / Lagrange Racing
Kenny Kerremans - Ford Van den Bossche / Lagrange Racing
Het was al eerder geweten dat Kenny Herremans opnieuw het vertrouwen kreeg van Ford-verdeler Van den Bossche voor een tweede seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Een terechte keuze, want Ford Van den Bossche, met vestigingen in Aalst, Ninove en Zottegem, stond dankzij kampioen Herremans helemaal in de picture van deze nieuwe Ford-competitie. Om de titel optimaal te verdedigen sloot Kenny een akkoord met het team van Niels Lagrange voor het runnen van de #32 Ford Fiesta Van den Bossche!
“Na een eerste seizoen sta ik sterker in mijn schoenen,  ik kreeg hier en daar professionele hulp en dat liet mij toe het nodige budget rond te krijgen,” stelt Kenny. “Ik kan hierbij niet genoeg de hulp beklemtonen van Ford Van den Bossche. Ik werd kampioen, - en zag mij door RACB uitgeroepen tot Rookie - en ik wil die titel verlengen. Dat wil zeggen dat ik hoger moet viseren en daarom ben ik ingegaan op het aanbod van Niels Lagrange om samen te werken. Al in Assen, vorig jaar tijdens de finale, had ik met Niels gepraat, ik was onder de indruk en dat is blijven hangen. Er waren nog teams die naar mijn gunsten hengelden, maar Niels bood mij het juiste pakket aan.”

In de laatste meeting op TT Circuit Assen overdonderde deze Niels Lagrange alle deelnemers - inclusief bijna-kampioen Herremans -, won vanuit de pole position de twee sprints en zette bovendien de snelste rondetijd neer.

“Dat Niels zelf achter het stuur heeft gezeten van een Fiesta, was voor mij een extra argument,” stelt nog Kenny. “Als teambaas kent hij de Fiesta als z’n broekzak en die feedback gaat mij helpen om dit jaar nog beter te doen.”

Niels Lagrange draagt immers twee petten. Enerzijds is hij nog altijd zelf actief in de Lamborghini Supertrofeo en anderzijds is hij team principal van de structuur die de Fiesta’s van Kenny Herremans en debutant Alexander Borgmans op de baan brengt in de Ford Fiesta Sprint Cup.

“Kenny heeft in het woelige peloton van de Fiesta alles geleerd,” ontleedt Niels het doen en laten van Herremans. “Met vallen en opstaan. Het verwezenlijken van de 3de  snelste tijd (op 32 auto’s) en een eerste zege op het grote jongens-circuit van Francorchamps was een keerpunt. Dat liet hem toe met enorm veel zelfvertrouwen naar de finale in Assen toe te leven en er zonder druk op de schouders de missie tot een goed einde te brengen. De Fiesta Cup heeft hiermee getoond dat het de ideale kweekvijver is en daarom heb ik de entourage van Alexander Borgmans de raad gegeven te opteren voor een debuut in de Fiesta Cup.”

Kenny Herremans won eerder een zitje in de Mazda MX-5 van de actie Racing Stars en debuteerde alzo in de 24 Uren van Zolder. Hij waagde zijn kans in de Nissan GT Academy – selectie voor de internationale finale – en haalde daarop de Top 10 van de Radical Cup Shootout. Pas in de Ford Fiesta Sprint Cup tekende hij voor een eerste full seizoen en geholpen door de knappe prestaties, bedacht RACB hem daarop met een Rookie Award.

Ford Fiesta Sprint Cup Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 15 mei 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons