van der Horst

Kampioen Russell Racing mikt met PK Carsport op Belcar-titel

Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing - Norma M20 FC
Opvallend nieuws uit het Belcar Endurance Championship in de aanloop naar de openingsmanche. De familie Thiers, vorig jaar met Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk nog algemeen Belcar-kampioen, stopt de samenwerking met DVB Racing. Het nieuws hing reeds langer in de lucht, maar Autosport.be kan vandaag bevestigen dat de beide Norma's M20 FC van het team richting de ateliers van het Limburgse PK Carsport zijn verhuisd - in het verleden nog betrokken bij de distributie van Wolf in onze contreien.
Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
Over de redenen voor de switch, wordt met geen woord gerept. De keuze is echter opvallend, want in het verleden won Russell Racing onder meer de 24 Hours of Zolder met de troepen van Dimitri Vanbeneden. Afgelopen jaar draaide de Zolderse etmaalrace echter uit op een fiasco met onder meer motorproblemen en ook een switch naar een turbo-aangedreven Norma M20 FC verliep allerminst vlekkeloos, hoewel bij de seizoesfinale wederom voor het nieuwste chassis werd geopteerd met een podium als resultaat. Tijdens de winterperiode werd er een akkoord gesloten met een ander team om zich te ontfermen over de wagen en dat is PK Carsport geworden. De Limburgse equipe had tot dusver geen eigen Belcar-programma voor 2019, gezien Bert en Stienes Longin opteren voor een seizoen bij Krafft Racing.

Gebroeders Thiers, winnaars 2017 24 Hours of Zolder
Gebroeders Thiers, winnaars 2017 24 Hours of Zolder
Hans Thiers: "De Belcar kondigt zich dit jaar zeer interessant aan, met heel wat prototypes en bovendien de komst van enkele Lamborghini's Huracán. Wij blijven echter trouw aan onze Norma M20 FC Turbo voor het gros van de Belcar-races, waarbij de atmosferische Norma klaargestoomd wordt voor de 24 Hours of Zolder, omdat we vermoeden dat hij toch iets betrouwbaarder is. We hebben namelijk vorig jaar enkele technische akkefietjes gekend en we willen het risico liever mijden als het kan. Sowieso mikken mijn broer Frank en ik weer op de titel, wederom samen met Jeffrey en Gilles - voor zover zijn programma dat toelaat. Het gaat leuk zijn om na jaren met startnummer 2 te hebben gereden, nu aan de start te verschijnen met het nummer 1!"

Lees ook: Deldiche Racing wint na thriller - Russell Racing kampioen

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 15 april 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons