van der Horst

Kenny Herremans en Ford Van den Bossche kiezen opnieuw voor Team Lagrange

Kenny Herremans - Garage Van den Bossche
Kenny Herremans - Garage Van den Bossche
Gedurende de voorbije weken leek het erop dat Kenny Herremans andere horizonten wou gaan opzoeken. Na overleg met zijn partners zoals AM Certified Professional - Afsprakenmaker en niet op zijn minst Geert Van den Bossche van de gelijknamige Ford-vestigingen in Aalst, Ninove en Zottegem, werd uiteindelijk besloten om onder de vlag van Team Lagrange opnieuw voor de titelstrijd te gaan in de Ford Fiesta Sprint Cup!
  • Shopa
“Het klopt dat wij zeer lang zijn beziggeweest om elders een programma uit te werken,” stelt Kenny. “Omdat ik als rijder ook andere ervaringen wou opdoen en vooral in een hogere, andere klasse wou aantreden. Zoals vaak het geval is in de autosport, moet het financiële plaatje kloppen. Zolang dat dat aspect niet helemaal duidelijk was, heb ik altijd de Ford Fiesta Sprint Cup achter de hand gehouden. Vooral omdat ik wist dat ik hiervoor kon blijven rekenen op de steun van Ford Van den Bossche.”

Van zodra Kenny en zijn entourage beseften dat het moeilijk werd om de overstap te wagen, kwam een derde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup steeds nadrukkelijker in beeld.

Kenny Herremans en Geert Van den Bossche
Kenny Herremans en Geert Van den Bossche
“Het is Niels Lagrange die mij over de streep heeft getrokken,” benadrukt Kenny. “Ook met hem hebben we gesproken over sommige andere mogelijkheden. We hadden vorig jaar vrij goed samengewerkt en op basis van alle gegevens waarover we beschikten kon hij als teambaas zeer goed mijn kansen inschatten. Zowel sportief als financieel. Zo zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat ik er best nog een jaartje bij zou doen in een klasse die we beiden zeer goed kennen en waarin ik alléén aan de start kom – lees geen auto delen met derden - en er mijn kansen dus voluit kan verdedigen. Ik bevind mij, samen met Niels, op een zeer bekend terrein en dat geeft mij zeer veel vertrouwen om aan dit derde jaar te beginnen.”

Niels Lagrange draagt nog steeds twee petten. Enerzijds zal hij achter het stuur van de nieuwe Lamborghini Huracan GT3 racen in ADAC GT Masters en anderzijds is hij team principal van Team Lagrange dat de Fiesta’s van Kenny Herremans en debutant Mathieu Eloy op de baan brengt in de Ford Fiesta Sprint Cup.

“Kenny heeft zich vorig jaar duidelijk ontpopt als een referentie in dit soort woelige merkenracerij,” ontleedt Niels het doen en laten van Herremans. “Hoewel hij pas in 2018 in de Ford Fiesta Sprint Cup aantrad voor een eerste full seizoen, slaagde hij erin om zich halfweg dat seizoen vooraan te manifesteren en in de finale meeting de titel te grijpen. Met de opgang en evolutie van Kenny heeft de Fiesta Cup getoond dat het de ideale kweekvijver is voor jonge en minder jonge debuterende rijders en daarom ben ik zeer tevreden dat Mathieu Eloy ons komt vervoegen na een eerste, zeer geslaagde one shot tijdens het TCR Spa 500-weekend. Met Kenny als kopman zal Mathieu binnen Team Lagrange de nodige hulp krijgen om voluit te gaan voor de Junior-kroon.”

Van bekroningen gesproken. Vorig jaar had Herremans tot en met de laatste meeting (en zeg maar de laatste ronde) alle troeven in handen om de titel te verzilveren. Dat liep verkeerd af.

“Ik heb nog iets goed te maken,” grinnikt Kenny als hij terugdenkt aan de bewuste Hankook Finale Races op TT Circuit Assen. “Zoals de zaken er nu voorstaan ga ik Bert Longin en David De Saeger niet meer terugzien als sparring partners, maar met kerels zoals Mathieu Detry of Dylan Derdaele zal ik alvast flink rekening mogen houden en dan zijn er heel wat jongelingen die ondertussen de stiel leerden en we vooraan mogen verwachten.”

Persbericht Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 19 februari 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons