van der Horst

Koen Wauters met Belgium Racing aan de start van Porsche Carrera Cup Benelux

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nadat Belgium Racing eerder deze maand bevestigde dat tweevoudig kampioen Dylan Derdaele zijn titel verdedigt in de Porsche Carrera Cup Benelux, officialiseert het Limburgse team vandaag ook de comeback van Koen Wauters in de snelste merkencup van de Lage Landen. Zowel Dylan Derdaele als Koen Wauters voegen op die manier een sprintcomponent toe aan hun programma in de Porsche Endurance Trophy Benelux met de Porsche 911 GT3 Cup type 992.
  • 24 Hours of Zolder
“Ik ben bijzonder verheugd dat Koen Wauters wederom de handen in elkaar slaat met Belgium Racing. Nadat hij vorig jaar reeds enkele Belcar-races betwistte met de Porsche 911 GT3 Cup type 992, gooide de mondiale gezondheidscrisis aan het einde van het seizoen roet in het eten”, stelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Dat is jammer, want de intrinsieke snelheid was wel aanwezig in 2021, met een podiumplaats in de laatst verreden race als bewijs. Samen met broer Kris werkt hij in 2022 het volledige seizoen in het Belcar Endurance Championship af, waardoor de Clouseau-broers tevens punten scoren in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Omdat de focus in uithoudingsraces toch verschilt van deze in sprintwedstrijden, hebben we besloten om Koen ook een programma in de Porsche Carrera Cup Benelux te laten afwerken. Dat moet hem toelaten om zo snel mogelijk het maximale uit de Porsche #97 in Ivanti-kleuren te halen.”

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Het voelt goed om in 2022 weer een vol programma voor de boeg te hebben”, lacht Koen Wauters. “Naast de professionele agenda met Clouseau, is er gelukkig ook ruimte om te racen, maar ook daar wil ik de zaken goed voorbereid aanpakken. Ook Belgium Racing staat bekend om zijn doortastende aanpak en dat werd eens te meer bevestigd bij de testen die we eerder dit jaar afwerkten. Het was voor mij dan ook evident om opnieuw in zee te gaan met Belgium Racing. Hoewel je het racen uiteraard niet verleert, stelde ik niettemin vast dat ik wat wedstrijdritme miste. In samenspraak met het team hebben we daarom besloten om ook aan de start te verschijnen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Sprintwedstrijden worden vaak op het scherp van de snee verreden en in de korte wedstrijden kan je je als rijder eigenlijk niet verbergen. Het doel is dus om op korte termijn veel bij te leren om op die manier onze Belcar-campagne te ondersteunen. Ik heb er zin in!”

De seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux staat gepland op 6 mei op het wereldberoemde Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps.

Persbericht Belgium Racing Team
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 29 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons