van der Horst

Kortnieuws met start tweede testweek en Robert Doornbos

Red Bull RB14
Red Bull RB14
Dinsdag vangen de Formule 1-teams weer aan met de tweede serie wintertesten op het Catalaanse circuit nabij Barcelona. Met gunstige weersomstandigheden in het vooruitzicht krijgen de teams vier dagen de tijd om hun F1-bolide voor 2018 nog eens goed de sporen te geven.

De aanvang van de eerste testdag is om 9u00 en de teams ronden af rond 18u00. Woensdag en vrijdag krijgen de teams zelfs een uur extra, de lunchpauze vervalt dan, om het gebrek aan testkilometers wegens het wegvallen door het slechte weer van de testdag vorige week woensdag in te halen.

Robert Doornbos
Robert Doornbos
Afgelopen week besliste het Nederlandse gerechtshof in Den Bosch, in de aanslepende rechtszaak tussen de vroegere Nederlandse F1-rijder en de Limburgse vastgoedondernemer Harry Muermans, dat Doornbos ruim 10 miljoen Euro moet terugbetalen aan zijn vroegere suikeroom. De 71-jarige Muermans maakte tussen 2005 en 2006 dit bedrag over naar een gezamenlijke B.V die beide heren samen oprichtten. Met het geld kocht de Rotterdamse coureur zich onder meer in bij de F1-teams van Minardi en Red Bull, waar hij overigens weinig hoogtepunten beleefde. Muermans beschouwde het verstrekte geld als een lening die uiteindelijk afgelost moest worden, terwijl het volgens de voormalig Minardi-piloot ging om sponsorgeld. Uiteindelijk leidde dit tot een slepende rechtszaak waarbij de rechter Doornbos in 2014 in het gelijk stelde. Dinsdag 27 februari oordeelde het gerechtshof in hoger beroep dan weer dat de financiële constructie tussen Doornbos en Muermans wel degelijk als een lening moet worden gezien en dat er een bedrag van ruim 10 miljoen Euro aan de Limburgse zakenman moet worden terugbetaald. Robert Doornbos kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak bij de Hoge Raad.
 
Foto's: Racing International Photography & Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op maandag 5 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons