van der Horst

Kortnieuws: Targa 6H Monza, Blancpain GT, FIA WEC...

Monza - Blancpain GT
Monza - Blancpain GT
Naast het nieuws over verschillende andere GT- en uithoudingskampioenschappen dat ons de afgelopen dagen bereikte, was het meest opvallende bericht misschien wel de annulering van de Targa 6 Hours of Monza. De organisatoren hebben minder dan twintig deelnemers verzameld voor de race die zou plaatsvinden op 10 maart en denken nu na over een nieuw format voor de wedstrijd.
Waar de Pro-inschrijvingen in de Blancpain Endurance Cup komend seizoen beperkt worden tot 26, lijkt de Silver Cup een waardig alternatief te worden voor jonge rijders die geen plaats vonden in de categorie voor professionele piloten. Zo kiezen Ahmad Al Harthy, Euan Hankey en Charlie Eastwood voor een Aston Martin Vantage GT3 van Oman Racing Team en komt Nissan vermoedelijk met een tweede exemplaar van de nieuwe GT-R GT3 voor de jonge Brit Struan Moore. Ook Lamborghini heeft al zeker drie ijzers in het vuur.

FIA WEC Super Season
FIA WEC Super Season
Het WK Uithouding (FIA WEC) komt met een nieuw logo voor het Super Season van 2018 en 2019. Het logo staat in het teken van het zevende seizoen van het wereldkampioenschap, dat voor het eerst over twee kalenderjaren wordt gespreid. Vanaf 2019 wordt het WEC vervolgens een winterkampioenschap, met de 24 Uur van Le Mans als apotheose.

De ADAC GT Masters, het Duits kampioenschap voor GT3-bolides, verwelkomt voor het eerst het Tsjechische Audi-team ISR. De formatie rond Igor Salaquarda brengt een R8 LMS GT3 aan de start voor zoon Filip en officieel Audi-rijder Frank Stippler.

Marcelo Hahn en Allam Khodair - Mercedes-AMG GT3
Marcelo Hahn en Allam Khodair - Mercedes-AMG GT3
BMW en Mercedes zijn naar de beste rondetijden gereden tijdens de zogenaamde 'Winter Series', testdagen van de International GT Open op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard. Op vrijdag plaatste de Guatemalaan Andres Saravia zijn M6 GT3 van Team Teo Martin helemaal bovenaan, op zaterdag deed het Mercedes-duo Marcelo Hahn-Allam Khodair exact hetzelfde voor Drivex School. Het kampioenschap start op 14 en 15 april in het Portugese Estoril.

Oliver Rowland wordt volgens onze Franse collega's van Endurance-Info.com gelinkt aan het resterende zitje bij R-Motorsport, het team dat Aston Martin terugbrengt naar de Pro-klasse van de Blancpain GT Series. De Britse gewezen F1-testrijder is al zeker van een deelname aan het FIA WEC met een Ginetta LMP1 en trekt mogelijk ook naar het Japanse Super Formula-kampioenschap, waar hij over enkele dagen een test voor de kiezen krijgt.

Foto's: Vincent Wouters, International GT Open & ACO



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zondag 4 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons