van der Horst

Langere races en drie rijders per wagen in 2015

GT Tour
GT Tour
In het kader van de finale wedstrijd van het GT Tour, verleden weekend op het circuit van Paul Ricard, maakte de organisatie al details bekend over het komend kampioenschap. In 2015 ondergaat het Franse GT kampioenschap enkele ingrijpende wijzigingen, de races worden een half uur langer, er mogen drie piloten per wagen ingeschreven worden en er komt een Open categorie voor wagens die niet voldoen aan het GT3 reglement. Ook een kalendervoorstel werd vrijgegeven met opnieuw een manche op het circuit van Spa-Francorchamps, maar ditmaal samen met het Duitse ADAC GT kampioenschap.
  • Powercars
Dit jaar omvatte een GT Tour manche twee races van 60 minuten, in 2015 blijven het twee races maar dan wel van 90 minuten. Aangezien de wedstrijden langer duren mogen er op iedere wagen die meedoet aan het Franse kampioenschap, drie rijders ingeschreven worden. De opdeling van de rijders in verschillende categorieën zal gebeuren  volgens de FIA reglementering. Er komt ook een Junior Challenge voor jongeren onder de 25 jaar, waarvan de winnaar een test op een LMP2 wordt aangeboden. Verder komt er een Gentlemen Challenge voor teams die voor 100% bestaan uit gentlemen rijders.

BMW Supersport - Solution F
BMW Supersport - Solution F
Naast de GT3 klasse komt er ook een Open Challenge, waarin geselecteerde niet GT3 wagens worden toegelaten zoals de Supersport BMW Silhouette die vorig weekend al deelnam aan de manche op Paul Ricard. De kalender telt opnieuw zeven weekends waaronder één op het circuit van Francorchamps op 20 en 21 juni. Opvallend is dat het GT Tour dat weekend de piste deelt met het Duitse ADAC GT kampioenschap. Verder is er sprake van een samenwerking met het BRCC dat het veld zou komen versterken tijdens drie manches.

GT Tour - Kalender voorstel 2015:

17-19 april: Lédenon
1-3 mei: Le Mans; Bugatti circuit
19-21 juni: Francorchamps
3-5 juli : Val de Vienne
28-30 augustus : Magny Cours
? september : nog te bepalen
23-25 oktober : Paul Ricard

Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op dinsdag 28 oktober 2014.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons