van der Horst

Lausitz: Müller (Audi) doet dankzij zege goede zaak in kampioenschap

Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline) profiteerde van pech bij Audi's kopman René Rast om de zege te pakken tijdens de zaterdagrace op de Lausitzring. De Zwitser raakte in zijn carrière nog nooit op het podium op de Eurospeedway Lausitz maar stelde daar vandaag dus paal en perk aan. Het werd trouwens een dubbel voor de Abt-troepen met de tweede plaats voor Robin Frijns. Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) pakte in de eindfase nog de derde plek over van Marco Wittmann (BMW Team RMG) en zorgde zo voor een 1-2-3 voor het merk uit Ingolstadt.
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Kampioenschapsleider Rast had wederom de pole in handen en behield bij de start de leiding. Müller ging voorbij merkgenoot Jamie Green naar P2 terwijl Wittmann in de BMW vanop de vijfde startplek doorschoof naar plaats drie. De top drie in het kampioenschap reed dus ook in die volgorde in de race, totdat opeens na tien minuten Rast problemen kreeg met het vermogen van zijn Audi. Nul punten dus voor de Duitser, die zijn auto even later in de pitbox parkeerde. Frijns deed tijdens de pitstops de beste zaak, hij kwam één ronde eerder binnen en versloeg zo Wittmann, die later nog een plek verloor aan een oprukkende Rockenfeller.

Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Achter Wittmann werd merkgenoot Philipp Eng vijfde in de Racing Bart Mampaey BMW. Teamgenoot Joel Eriksson bezorgde het team uit Mechelen eveneens punten met de achtste stek, terwijl Sheldon van der Linde een mindere dag kende. De Zuid-Afrikaan was nooit vooraan te vinden en moest kort voor het einde nog binnenkomen voor het vervangen van... de deur. Pietro Fittipaldi tikte als zevende aan in de Audi van WRT, terwijl teamgenoot Jonathan Aberdein, na vanuit de pitlane gestart te zijn, ook nog eens een drive through penalty kreeg voor een unsafe release. Een veertiende plaats was aan de finish zijn deel.

Zoals gezegd doet Müller dus een erg goede zaak in het kampioenschap, hij verkleint zijn achterstand op Rast (209 punten) tot 14 eenheden. Wittmann (159) blijft derde, voor Eng (139).

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 24 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons