Lausitz: Nieuwe zege van Rast bezorgt Audi constructeurstitel

René Rast
René Rast
De huidige dominantie van Audi in de DTM werd op de Lausitzring nog eens onderstreept. Tijdens de zondagwedstrijd palmde het merk met de vier ringen de volledige top vijf in, kampioenschapsleider René Rast (Team Rosberg) won voor Nico Müller (Team Abt Sportsline) en Mike Rockenfeller (Team Phoenix). De eerste niet-Audi was de BMW van Marco Wittmann op de zesde plaats. Rast loopt dus alweer ietsjes uit in het kampioenschap en stelde met zijn zege vandaag de constructeurstitel voor Audi nu al veilig.
Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Jamie Green behield bij de start de leiding, maar kreeg meteen de als vierde gestartte Rast achter zich. Jonathan Aberdein had zijn WRT Audi alweer uitstekend als tweede gekwalificeerd maar verloor twee plaatsen, aan Rast en merkgenoot Robin Frijns. Müller, die tweede ligt in het kampioenschap, kwam dan weer heel slecht van de lijn en kon zich in de eerste ronde ternauwernood verzekeren van een plek bij de eerste tien. Audi stelde echter orde op zaken, bij het begin van de vierde ronde al maakte Green plaats voor Rast en zonder veel concurrentie van BMW kon ook Müller nog oprukken naar de tweede plek.

Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
WRT-rijder Aberdein geraakte niet verder dan de zevende plaats na zijn sterke kwalificatie, teamgenoot Pietro Fittipaldi kwam als negende binnen. Voor Racing Bart Mampaey kon alleen Philipp Eng scoren met een tiende plaats, één plek beter dan zijn teamgenoot Sheldon van der Linde. Joel Eriksson tikte als dertiende aan. In de titelstrijd dikt Rast zijn puntentotaal aan tot 234, 20 meer dan Müller. Wittmann telt al 67 punten achterstand, hij is de best geklasseerde BMW voor merkgenoot Eng, die nu 94 punten achterstand telt op Rast.

Foto's: Vincent Wouters & Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 26 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.