van der Horst

Lausitzring: Auer klopt Glock en pakt eerste zege voor BMW

Lucas Auer - BMW Team RMR
Lucas Auer - BMW Team RMR
Lucas Auer bezorgde BMW vandaag op de Lausitzring hun eerste zege van het seizoen, al zag het er lang naar uit dat die eer was weggelegd voor merkgenoot Timo Glock. De Oostenrijker remde bij het ingaan van de laatste ronde de Duitser echter mooi uit en pakte meteen ook zijn eerste zege voor het Beierse merk. Aanvankelijk leken de Audi's opnieuw onklopbaar, polesitter Robin Frijns nam immers de leiding voor eerdere winnaars René Rast en Nico Müller. De sleutel tot de wedstrijd bleek echter een vroege pitstop, het leidende Audi-trio besloot hier niet in mee te gaan en zag zo de zege uit handen glippen.
Frijns kon wel nog de laatste podiumtrede veilig stellen, achter de twee BMW's, en hield met Jamie Green, Müller en Rast een rits merkgenoten achter zich. Jonathan Aberdein was de beste Racing Bart Mampaey BMW met een zevende plaats, teamgenoot Sheldon Van der Linde tikte als tiende aan terwijl de derde Mechelse BMW in handen van Philipp Eng pas als twaalfde binnenkwam. De Oostenrijker werd gevolgd door het WRT-trio Harrison Newey (P13), Ferdinand Habsburg (P14) en Fabio Scherer (P15).

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 23 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons