van der Horst

Le Castellet: Nabeschouwing van Didier Van Dalen

Net als de trekvogels trok Didier Van Dalen dit weekend naar het zuiden van Europa. Het doel: het prachtige circuit van Paul Ricard ontdekken en er in schoonheid eindigen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018, een kampioenschap dat de Marketing verantwoordelijke van Kronos Porsche Centre dit seizoen voor het eerst reed.
  • Dreamdrive
Hij werd zesde en vijfde in het Benelux klassement, dat niet minder dan 20 deelnemers telde. De man achter het stuur van de 911 GT3 Cup van Kronos Porsche Centre bewees zo dat hij zijn plaats vooraan in de snelste merkencup van het land verdiende. 

“Het was niet altijd even makkelijk, maar ik heb me geamuseerd”, aldus de 27-jarige man uit Waver. “Samen met de Fransen waren we met 36! Uiteraard kennen de Fransen de omloop beter dan wij, maar ik moet zeggen, het is een circuit dat veel leuker is dan sommige vooraf vertelden. We hebben hier woensdag in slechte weersomstandigheden getest, maar het was maar tijdens de vrije trainingen dat ik voor het eerst op een droge omloop reed.” 

Didier startte op zaterdag als 21ste en liet een mooie remonte zien. “Ik heb meteen wat plaatsen gewonnen en ben blijven vechten. Mijn bandenspanning was op het einde van de race niet meer top, waardoor ik Dylan Derdaele, de Benelux kampioen 2016, niet meer kon afhouden. Ik werd 17de algemeen en 6de bij de deelnemers van de Benelux.”

Wat volgde was een stevige debriefing met de technische crew van het Kronos Porsche Centre en Didier wilde op zondag dus beter doen. Maar opnieuw werd hij 21ste in de kwalificaties. “Ik reed weer geen super chrono, maar nam wel weer een stevige start! Ik bleef ditmaal plaatsen goedmaken, en dat met enkele schitterende, faire en close gevechten. Ik werd 9de algemeen en 5de bij de deelnemers van het Benelux kampioenschap. Ik heb zo hard genoten!” 

In het klassement van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd Didier mooi negende en hij houdt vooral een goed gevoelen aan het seizoen over. 

“Het was een schitterend menselijk avontuur”, legde hij uit. “Met het Kronos Porsche Centre, waren we een kleine structuur, zonder veel ervaring in de competitie. Met de hulp van de mensen van Delahaye Racing en de structuur van Pierre Piron en Patrick Bovy (AP Mecanics), hebben we heel veel geleerd over de afstelling van de Porsche 911 GT3 Cup. Zelf heb ik ook heel veel geleerd, zowel op vlak van de techniek en de afstellingen, als qua rijden in deze competitie. Mijn progressie was constant, getuige mijn 9de plaats op 36 wagens tijdens de laatste race en dat met toch stevige concurrenten. Ik eindig het seizoen in schoonheid en kijk naar het begin van 2019 uit!

Persbericht Didier Van DalenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 16 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons