van der Horst

Le Mans: Nabeschouwing van John Wartique (Ferrari Challenge)

Zaterdag om 10u15 ging er voor John Wartique een droom in vervulling. Hij nam de start van een race tijdens het weekend van de 24 Uur van Le Mans. En zijn debuut ging niet onopgemerkt voorbij, een debuut in de Challenge Ferrari die deel uitmaakte van de meeting van de 87ste editie van de grootste race ter wereld. Al tijdens de vrije trainingen liet de Belgische rijder zijn kunnen zien in de 488 Challenge in de kleuren van D2P, ingezet door Rosso Corsa. John startte als negende in een veld van meer dan 50 wagens…
“Ik werd tijdens de kwalificaties nog gehinderd door een tragere deelnemer aan de laatste chicane”, doet Wartique het verhaal. “Zonder dat kleine oponthoud was een zesde plek mogelijk geweest. Beter doen was moeilijk, gezien mijn gebrek aan specifieke ervaring in deze competitie. Wat de race zal brengen? Afwachten… We zullen het maximum uit onze banden moeten halen.”

Op zaterdag was John Wartique goed wakker. “Van bij de start, merkte ik dat er erg agressief gereden werd. Sommige rijders raakten aan meer dan 300 km/u een andere bolide en dat moest slecht aflopen. Al aan de eerste chicane was het zover en ik was… derde.”

Die mooie positie kon onze landgenoot lang aanhouden, maar uiteindelijk plooide hij onder druk van de Brit Sam Smeeth. “Ik had alles op alles kunnen zetten om Smeeth terug te pakken en ik denk dat met enkele ronden meer dat ook zou gelukt zijn. Mijn banden waren immers nog erg goed”, gaat Wartique verder. “Maar goed, de auto wordt meteen hierna nog gebruikt door D2P en de opdracht was duidelijk: de auto heel aan de finish brengen. Nu goed, het is en blijft frustrerend om zo dicht bij het podium te stranden.”

John Wartique mag trots op zijn prestatie zijn, want hij was ook de snelste van de rijders van Rosso Corsa, wat de felicitaties van het team met zich meebracht… en ook van de verantwoordelijken van Ferrari GT! Met weinig kans op wedstrijden, hij reed voor het laatste in 2016, en zonder kennis van de auto en de serie, heeft hij nogmaals blijk gegeven van zijn aanpassingsvermogen en snelheid. “Het was een ongelooflijk intense ervaring, op een prachtig circuit, met een geweldige parade vrijdagavond! Ik zal Le Mans niet snel vergeten”, aldus John. “Met dank aan D2P, het bedrijf van Stéphane Corremans, die me dit liet beleven. Ooit wil ik in Le Mans starten…” Afgesproken!

Persbericht John WartiqueSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 16 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons