van der Horst

Liberty Media overweegt uitbreiding van de Formule 1-kalender

Start F1 GP Australië 2017
Start F1 GP Australië 2017
Terwijl de wintertesten voor het Formule 1-seizoen 2018 nog maar pas op gang werden geschoten, kijkt de Formule 1-eigenaar Liberty Media al met een schuin oog naar de kalender voor 2019. Naast de geruchten over een terugkeer van de Grand Prix van Nederland, azen ook Vietnam en de Amerikaanse kustplaats Miami op een Grote Prijs in het komende jaar. Daarnaast wordt er ook gesproken over een terugkeer van de Argentijnse F1-wedstrijd.
  • STX Motorhomes

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport is de autosportbond FIA al bezig met de plannen voor stratencircuits in de hoofdstad van Florida en het Vietnamese Hanoi. Het Amerikaanse Liberty Media, dat graag een tweede F1-race in de VS zou zien, gaat het voortouw nemen aangaande het ontwerp van beide circuits. De twee banen zouden meer dan 5 kilometer lang worden en de F1-piloten langs enkele toeristische bezienswaardigheden voeren. Als de FIA groen licht geeft aan de plannen, dan zal huisarchitect Herman Tilke worden ingeschakeld om de beide stadsomlopen te realiseren.

Het Autódromo Oscar Alfredo Gálvez in Buenos Aires is kandidaat om als gastheer te fungeren voor een mogelijke Argentijnse Grand Prix. De piste waar de Formule 1 in 1998 voorlopig voor het laatst neerstreek, moet echter flink aangepast en gemoderniseerd worden wat een flinke financiële injectie vereist van de organisatie en waar nog geen beslissing over genomen is, aldus onze collega’s van Auto, Motor und Sport.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op dinsdag 6 maart 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons