van der Horst

Licht gewijzigd programma voor de 24 Hours of Spa

2017 BGTS Endurance 24 Hours of Spa
2017 BGTS Endurance 24 Hours of Spa
Op 150 dagen van de start van de zeventigste editie van de 24 Hours of Spa geeft organisator SRO Motorsports Group meer details vrij over de programmatie van ’s lands bekendste endurance race. De belangrijkste wijzigingen tegenover de vorige jaren zijn het nieuwe tijdstip voor de parade, een nieuw format voor de kwalificaties en een uitgebreide track walk time voor het publiek. Van 23 tot en met 29 juli valt er in Francorchamps heel wat te beleven zowel op als naast de baan.
  • Skylimit Events
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Al op maandag 23 juli nemen de teams hun plaats in in de paddock, een dag later gaat de technische keuring door, terwijl al verschillende wagens de piste nemen om deel te nemen aan de drie uur durende Bronze test waar de amateurrijders kennis kunnen maken met de piste. De toegang voor het publiek is gratis die twee dagen. Op woensdag is er de traditionele parade naar het centrum van Spa, maar dit jaar vangt deze enige uren later aan dan gewoonlijk. De wagens verlaten het circuit om 18u00, wat nog meer toeschouwers moet toelaten om de parade te volgen. De wagens keren terug op het circuit om 21u30.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Donderdag vat aan met een vrije testsessie waarna de prekwalificatie voor de 24 uren race volgt. Op het einde van de namiddag volgt er een eerste pitwalk en handtekeningensessie, waarna op de avond de kwalificatie aanvangt. Die kwalificatie kent een ander verloop dan de vorige jaren, om toe te laten dat alle rijders aan bod komen, wordt het eindresultaat berekend aan de hand van het gemiddelde van de tijden van alle rijders. Iedere piloot beschikt over een kwalificatiesessie van 15 minuten. De snelste 20 wagens over de vier kwalificatiesessies, bepaald aan de hand van de gemiddelde tijd van  alle rijders, gaan door naar de superpole. Alle rijders zijn ook verplicht om deel te nemen aan de nachtsessie.
    
Strakka Racing girls tijdens signeersessie
Strakka Racing girls tijdens signeersessie
Vrijdag staat in het teken van het nevenprogramma dat bestaat uit kwalificaties en de eerste races voor de Formula Renault Eurocup, de FIA Formule 3, de Lamborghini Super Trofeo en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op die dag vinden al vijf van de in het totaal negen nevenraces plaats. Vrijdagavond volgt er nog een track walk en handtekeningensessie waarbij langs de baan racewagens die de geschiedenis van de 24 uren gemaakt hebben, tentoon gesteld staan.

Vuurwerk 24 Hours of Spa 2017
Vuurwerk 24 Hours of Spa 2017
De zaterdag begint met nog vier races van het nevenprogramma na de middag gevolgd door een pitwalk en handtekeningensessie. Verder staan er ook heel wat parades van moderne en historische GT’s geprogrammeerd. Om 16u30 wordt dan de start gegeven van de zeventigste editie van de 24 Hours of Spa. Op de avond en gedurende de nacht is er heel wat animatie voor het publiek voorzien in de Fan Zone waaronder het traditionele concert en het vuurwerk. De race eindigt zondag om 16u30.

Foto's: Vincent Wouters & Niels Vaeck



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons