van der Horst

Limburg Motorsport: Een groep vrienden met een droom

De groep voor coronatijden
De groep voor coronatijden
Limburg Motorsport vzw is ontstaan uit een groep vrienden gepassioneerd door de autosport. Tijdens een van de trackdays op Circuit Zolder kwam Nicky Jacobs op het idee om een eigen team op te starten met zijn vrienden, met als uiteindelijke doel deel te nemen aan de 24 Uur van Zolder.
  • De Swert Opticiens
Ze kochten een BMW E36: een klassieker van de jaren negentig. "We hebben de wagen helemaal gestript en er een rolkooi in geplaatst. Nu beginnen we aan de opbouw om de wagen klaar te krijgen voor de eerste race van de Belcar Sprint Cup in mei op het Circuit Zolder", zegt Nicky Jacobs die naast piloot tevens ook de verantwoordelijke is voor de mechaniek van de wagen. "We willen deelnemen aan het nieuwe Sprint Cup-kampioenschap als oefening voor de 24 Uur van Zolder. We hopen daarin mee te rijden tijdens de editie van 2022."

Al is die 24 Uur van Zolder hun uiteindelijke doel, het zal zeker en vast niet het einde zijn van het nieuwe team. "We hebben nu die race als doel voor ogen", vertelt Pascal Swerts, piloot en coördinator van dienst. "Maar dat wilt niet zeggen dat we van plan zijn daarna te stoppen. Voor ons is het proces het allerbelangrijkste. Wij doen dit allemaal ongeloofelijk graag en willen groeien in het racen. Als wij uiteindelijk kunnen meerijden in de 24 Uur van Zolder in 2022 is dat gewoon de kers op de taart."

Teambaas Sven Laevers ziet Limburg Motorsport vzw ook als een leuk project met een visie rond lokale verankering: "De belangrijkste leden van het team zijn allemaal Limburgers, vandaar dus ook de naam. We zijn natuurlijk ook opzoek naar sponsors. Zodra de tijd rijp is, zouden we graag lokale handelaars betrekken bij ons project. Op die manier willen we tonen dat het mogelijk is om professioneel te racen zonder dat het bakken geld vraagt."

"Het verhaal van 'ergens klein beginnen' is er een dat je tegenwoordig niet vaak meer tegenkomt", aldus Pascal Swerts. "We zijn niet zomaar een nieuwe raceteam. We streven ernaar om in de toekomst op te vallen met onze unieke manier van aanpak. We hopen een beetje de 'enfant terrible' van de autosport te worden, zoals dat vroeger vaker voorkwam. Wij zouden het geweldig vinden als wij met ons team anderen kunnen inspireren en aantonen dat uit het niets starten en toch succesvol zijn, wel mogelijk is."

De avonturen van Limburg Motorsport zijn te volgen op Facebook- en Instagram.

Foto: Limburg Motorsport vzw



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op donderdag 11 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons