van der Horst

Loek Hartog debuteert in de Porsche Supercup!

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Stellen dat de autosportcarrière van Loek Hartog crescendo gaat, is een understatement. Onze Noorderbuur, nog altijd maar 16 jaar, won vorig jaar de Ford Fiesta Sprint Cup en promoveerde dit jaar naar de Porsche Carrera Cup Benelux. Ook in de snelste merkencup van de Benelux gooide hij hoge ogen, want in het openingsweekend won hij meteen en dit seizoen stond hij in de helft van de races op het ereschavot. De Porsche Carrera Cup Benelux werkt in augustus geen races af, maar dat betekent hoegenaamd niet dat Hartog het rustig aandoet. Deze week staat namelijk de Porsche Mobil 1 Supercup op het menu met MRS GT Racing, in het voorprogramma van de Grote Prijs van België Formule 1. Daarmee treedt Hartog in de voetsporen van onze landgenoot Glenn Van Parijs, die eerder eenzelfde weg bewandelde.
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 991 GT Cup
"Afgelopen week heb ik een testdag afgewerkt op de Nürgburgring", aldus Loek Hartog die eerder deze maand nog de 24 Hours of Zolder reed voor Thems Racing by EMG. "Die testdag verliep zo goed dat het team van MRS GT contact met me zocht en me een voorstel deed om de wedstrijd van de Porsche Mobil 1 Supercup in Spa te rijden. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die ik krijg, want het team investeert echt wel in mij. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor mijn vaste sponsors en de partners waarmee we speciaal voor dit evenement de handen in elkaar sloegen."

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
"Het doel is om een top 10 finish te behalen", klinkt het ambitieus bij de Nederlander die in de Carrera Cup Benelix de kleuren van Bas Koeten Racing verdedigt. "Ik besef echter dat het niet eenvoudig zal zijn. Je strijdt tegen het absolute kruin in de GT-wereld. Stuk voor stuk rijders met zeer veel ervaring ofwel bloedsnelle jonge talenten. Het niveau ligt ongekend hoog, maar ik heb in het verleden reeds bewezen dat ik mezelf snel kan aanpassen. Ik zal ook ditmaal veel moeten leren op korte termijn, maar ik trek me op aan het feit dat ik dit jaar al twee races op Spa heb betwist."

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Over de toekomst blijft Hartog ietwat op de vlakte. "We bekijken het stap per stap. Ik wil nu vooral goed presteren en zo een kans versieren om in de toekomst mijzelf verder te kunnen bewijzen. Het gaat uiteindelijk om geld en kansen. De Porsche Mobil 1 Supercup is een droom voor mij, de ultieme droom waar we reeds sinds het begin van het seizoen naar toe werken. Het belangrijkste is dit weekend competitief voor de dag te komen. Of er dit jaar nog races volgen, weet ik niet, maar als alles lukt, wil ik volgend jaar graag een volledig seizoen betwisten in de snelste Porsche Cup ter wereld."

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 27 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons