van der Horst

Londen: twee op twee voor Jake Dennis

Jake Dennis
Jake Dennis
De kwalificatie voor de tweede manche van de Londen E-Prix stond bol van verrassingen, behalve voor Jake Dennis. De Avalanche Andretti-piloot deed het kunstje van gisteren nog eens over en versloeg Lucas Di Grassi (ROKiT Venturi) in de finale. Ondertussen haalde de top vier in het klassement niet eens de duels, waarbij Stoffel Vandoorne (Mercedes) pas als dertiende van start zal gaan.
Al vanaf de eerste kwalificatiegroep kregen we verrassingen. Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) blijft maar moeite hebben met het tracé in en rond de ExCel Arena en geraakte niet verder een negende plek. Hiermee start de Zwitser pas als zeventiende. Ook Vandoorne werd verrassend uitgeschakeld. Bij het ingaan van zijn vliegende ronde, blokkeerden zijn wielen, waardoor hij kostbare seconden verloor en pas als zevende over de meet kwam. Maar daar bleef het niet bij, want ook in de tweede groep geraakte Mitch Evans (Jaguar) niet in de top vier. De Kiwi start als veertiende, naast onze landgenoot. Het zal dus interessant worden wie er heelhuids door het middenveld geraakt, gezien het gisteren pure chaos was in de openingsronden.

Antonio Giovinazzi - Dragon / Penske Autosport
Antonio Giovinazzi - Dragon / Penske Autosport
Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) leek zich wel nipt te plaatsen voor de duels, maar dat was buiten Antonio Giovinazzi (Dragon / Penkse Autosport) gerekend, die zo voor het eerst richting de duels mocht trekken en zelfs in de kwartfinale Nyck de Vries (Mercedes) versloeg. Maar als men de gehele kwalificaties beschouwt, moest het finale duel tussen Dennis en Di Grassi gaan. Daar zette de Brit zijn goede vorm van gisteren gewoon verder door ook de Braziliaan te verslaan. Als derde start Giovinazzi, voor António Félix da Costa (DS Techeetah).

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 31 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 2.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons