van der Horst

Lone Star Le Mans: Verrassingsoptreden van nieuwe Corvette

Corvette C8.R GTE
Corvette C8.R GTE
Op een goede twee maanden van de volgende manche van het FIA WEC, die overigens doorgaat op het Circuit of the Americas, werd een eerste voorlopige deelnemerslijst bekend gemaakt. 31 wagens zullen aan de start verschijnen voor de Lone Star Le Mans waaronder zelfs een verrassingsoptreden van de Corvette C8.R.
De Corvette vervoegt de GTE Pro deelnemerslijst als zevende wagen. Hiermee neemt Corvette Racing nog maar voor de derde keer deel aan een manche in het FIA WEC, Le Mans niet meegerekend. Overigens zal dit nog maar de tweede race zijn waar de gloednieuwe C8.R te zien is, aangezien de eerste racemeters tijdens de Rolex 24 at Daytona worden afgelegd. Wie er de wagen zal besturen en of er ook nog een tweede deelname volgt tijdens het bezoek van het WEC aan Sebring is nog niet geweten.

Voor het overige op die deelnemerslijst valt op dat Felipe Fraga terug keert naar de Team Project 1 Porsche van Jeroen Bleekemolen en Ben Keating, nadat hij de vorige twee manches moest missen en vervangen werd door Larry Ten Voorde.

Foto: Corvette RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 20 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lone Star Le Mans.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons