van der Horst

Longin/Kumpen/Beliën mikken op Belcar-titel en zege in 24H Zolder

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Op maandag meldde Autosport.be reeds dat er binnen PK Carsport plannen bestonden om met een Wolf GB08 de Belcar 2016 te betwisten en dat de formatie rond Anthony Kumpen zou fungeren als een de facto fabrieksteam. Vandaag volgde dan ook de officiële bevestiging van dat nieuws; enerzijds neemt Heinz de fakkel over van Bas Koeten Racing en wordt in de Benelux de importeur voor Wolf Racing Cars.
Anthony Kumpen & Bert Longin
Anthony Kumpen & Bert Longin
“We willen echt een project op poten zetten waaraan we ook in de toekomst kunnen bouwen”, licht Anthony Kumpen toe. “De deal met Wolf Racing Cars omvat niet alleen ons programma om een nagelnieuwe bolide in te zetten in de Belcar, maar ook een samenwerking waarin Heinz Performance de exclusieve importeur wordt van Wolf Racing Cars in de ganse Benelux. Ik heb namelijk enorm veel vertrouwen in het potentieel van de wagens die Wolf Racing Cars in Italië bouwt voor de verschillende kampioenschappen hier in de Benelux.”
 
Stienes Longin - Bert Longin - Louis Longin
Stienes Longin - Bert Longin - Louis Longin
“Dat de Wolf een te duchten strijdwapen is voor de Belcar en bij uitbreiding de 24 Hours of Zolder is de afgelopen jaren voldoende malen bewezen denk ik”, stelt Bert Longin. “De laatste jaren moesten we de zege in de Zolderse etmaalrace evenwel telkens aan ons laten voorbijgaan, maar hoe het project dit jaar tot stand gekomen is, geeft me echt vertrouwen. Ik hoop dat dame fortuna ditmaal aan onze zijde zal staan en we nogmaals het hoogste schavotje mogen betreden in de 24 Hours of Zolder en op het einde van het seizoen de grootste beker zullen vasthouden. Het feit dat mijn zoon Stienes met eenzelfde type wagen van Bas Koeten Racing zal strijden en dus in feite een directe tegenstander zal vormen, geeft het opzet nog een extra dimensie. ”

Over de deelname van een BMW M235i Racing Cup wordt niets gemeld, al wijzen onze bronnen wel in de richting dat PK Carsport op dat vlak een vervolg zal breien aan het verhaal van vorig seizoen.

Foto's: Ronald Janssen, Martijn Wouters & PK CarsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 16 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons