van der Horst

Lucas Auer vervangt Bruno Spengler bij BMW Motorsport, Joel Eriksson verlaat DTM

BMW Motorsport Direktor Jens Marquardt met Lucas Auer
BMW Motorsport Direktor Jens Marquardt met Lucas Auer
Na de aankondiging gisteren dat Bruno Spengler na 15 DTM-seizoen in het Amerikaanse IMSA aan de slag gaat, was het vraag wie Spengler's vervanger zou worden binnen de BMW M Motorsport-squad. Vandaag gaf de constructeur uit Beieren mee dat Oostenrijker Lucas Auer na een afwezigheid van een jaar terugkeert naar de DTM om er de BMW M4 DTM van Spengler te bemannen. Auer die voorheen voor Mercedes racete vervoegt bij BMW tweevoudig kampioen Marco Wittmann, Philipp Eng, Timo Glock en Sheldon van der Linde die alle vier een contractverlenging kregen. De Zweed Joel Eriksson daarentegen is niet langer van de partij.
Jens Marquardt en Lucas Auer
Jens Marquardt en Lucas Auer
Lucas Auer mag dan al een nieuw gezicht zijn bij BMW Motorsport, DTM-ervaring heeft de 25-jarige neef van voormalig F1-rijder Gerhard Berger inmiddels zat. Van 2015 tot en met 2018 betwistte Auer met Mercedes 73 DTM-wedstrijden, waarbij hij tien podiumplaatsen en vier overwinningen (Lausitzring in 2016, Hockenheim, Lausitzring en Nürburgring in 2017) op zijn malmares bijschreef. Na het vertrek van Mercedes uit de DTM zocht Auer dit seizoen zijn heil in het Japanse Super Formula Championship waarin hij met B-MAX with Motopark negende eindigde.

"In de loop van mijn carrière kwam het reeds meermaals tot contacten met BMW Motorsport maar deze keer viel alles in de juiste plooi. Op persoonlijk vlak zette ik afgelopen jaar in Japan een heuse stap voorwaarts. Het wordt nu zaak om me zo snel als mogelijk opnieuw aan te passen, ik tel de dagen af tot het moment waarop ik me voor het eerst in de auto kan laten glijden." aldus Auer.

Joel Eriksson - BMW M4 DTM
Joel Eriksson - BMW M4 DTM
Joel Eriksson daarentegen maakt niet langer deel uit van de BMW-squad in DTM. De Zweed werkte in totaal 37 wedstrijden af met de BMW M4 DTM waarbij hij het drie keer tot op het podium schopte en in 2018 in Misano een eerste en enige zege liet optekenen onder de Belgische RBM-banier. Eriksson die momenteel de Asian Le Mans Series betwist met een door FIST-Team AAI gerunde BMW M6 GT3 blijft wellicht gelinkt aan het merk uit Beieren.

Sheldon Van der Linde - BMW M4 DTM
Sheldon Van der Linde - BMW M4 DTM
Topper Marco Wittmann en Timo Glock blijven vaste waarden bij BMW, beiden zijn in 2020 reeds aan hun achtste DTM-seizoen toe. Philipp Eng van zijn kant komt volgend jaar voor de derde keer in de DTM aan de bak, voor Sheldon Van der Linde wordt het zijn tweede seizoen. Later wordt bekendgemaakt wie de plaats van Eriksson inneemt en hoe het rijderssextet over de BMW-teams zal verdeeld worden.

 Foto: BMW Motorsport & Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 18 december 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons