van der Horst

Baltimore: Lucas Lühr en Klaus Graf halen titel binnen na zege

Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03c
Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03c
Met een zesde opeenvolgende zege dit seizoen, kroonde het Duitse duo Lucas Lühr en Klaus Graf zich tot kampioen in het American Le Mans Series kampioenschap. Hun titel is tevens de tweede opeenvolgende aan boord van de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03c. De race, ingekort na een hevig startincident, werd gaandeweg geleid door 5 verschillende auto's uit 3 verschillende klassen.
Met nog 3 raceweekends op de kalender is het kampioenschap al heel vroeg in een definitieve plooi gevallen. De ongenaakbare Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX van het duo Lühr / Graf heeft er een tweede opeenvolgende titel bij. De race zelf werd dan weer overschaduwd door een zware crash bij de start van de Baltimore Grand Prix presented by SRT. 

Niet minder dan 5 wagens dienden de strijd te staken na minder dan 100m in de race gezeten te hebben. Het smalle stratencircuit met onwaarschijnnlijke snelheidsremmers op het lange rechte stuk heeft wel vaker voor problemen gezorgd. De crash van dit weekend was echter een samenloop van verschillende ongelukkige factoren. Een LMP2 die niet snel op het gas ging staan zorgde voor een kettingbotsing achter hem, met de Scott Tucker / Ryan Briscoe LMP2 als eerste slachtoffer. 

Hierna torpedeerde de Falken Porsche van Wolf Henzler zich onvermijdelijk in de hoop waarna ook Olivier Beretta de crash niet meer kon vermijden en ook Patrick Long in de Porsche met zich meesleurde. De korste race uit de geschiedenis, iets meer dan 1h... werd finaal afgevlagd met de winnende HPD van Luhr voor een jammerlijke Guy Smith in de Dyson Lola B12/60 Mazda. 

De Level 5 Motorsports HPD ARX-03b van Franchitti / Tucket / Cosmo werd een mooie derde algemeen en won tevens de LMP2- klasse. Voor Corvette werd het echter ook een succesweekend. Beide wagens bleven uit de miserie aan de start en reden, bij afwezigheid van de Baltimore specialist - de Falken Porsche ( uitgevallen bij de startcrash ) - naar de zege. Het was de #3 Corvette C6 ZR1 van Magnussen / Garcia die het haalde voor teamgenoten Gavin / Miller. De BMW van Muller / Hand werd derde voor onze landgenoten Maxime Martin ( BMW - P4 ) en Marc Goossens ( SRT Viper - P5 ).

Foto: ALMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in American Le Mans Series op zondag 1 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baltimore.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons