van der Horst

Macao F3: Antonio Félix da Costa vervangt Daniil Kvyat bij Carlin

Antonio Félix da Costa - Arden Caterham
Antonio Félix da Costa - Arden Caterham
Daniil Kvyat had voorzien om in november deel te nemen aan de Grote Prijs Formule 3 van Macao maar zijn aanstelling tot Formule 1 rijder bij Toro Rosso dwarsboomt nu die plannen. Red Bull eist dat zijn nieuwe Formule 1 protegé dat weekend aanwezig zou zijn bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten Formule 1 voor promotie doeleinden en alzo moet de Rus afzien van een deelname aan de meest prestigieuze Formule 3 race van het jaar. Carlin, het team dat de Kvyat zou laten rijden heeft al snel een vervanger gevonden in de persoon van Antonio Félix da Costa de winnaar van verleden jaar.
Daniil Kvyat - Carlin
Daniil Kvyat - Carlin
Antonio Félix da Costa zal dus proberen om voor het tweede jaar op rij de F3 GP van Macao te winnen; een huzarenstuk dat tot hiertoe enkel huidig DTM rijder Edoardo Mortara lukte. Eerder deze week moest Félix da Costa vernemen dat hij uit de boot viel voor het tweede Toro Rosso stoeltje, maar de Portugees bleef niet bij de pakken zitten. Gisteren nam hij nog deel met Carlin aan de Formule Renault 3.5 testdag op het circuit van Barcelona en nu gaat hij dus voluit voor een overwinning in de Formule 3 in Macao. Om te mogen deelnemen aan deze wedstrijd moet hij echter nog een andere Formule 3 wedstrijd betwist hebben in hetzelfde jaar, dus zal Félix da Costa dit weekend deelnemen aan een Formule 3 Cup wedstrijd op Snetterton. Hij zal daar Carlos Sainz Jr. tegen het lijf lopen die eveneens in Macao aan de start wil verschijnen. Noteren wij ook dat de wagens van het Prema Powerteam in Azië de wit-rode kleuren van Theodore Racing zullen dragen, het beroemde team waarvan de naam jarenlang verbonden was met de race. Theodore Racing was bovendien in de jaren zeventig en tachtig van vorige eeuw actief in de Formule 1 met een eigen wagen en ondermeer Keke Rosberg en Patrick Tambay reden voor het team van de Aziatische miljonair.

Foto's: Hans Van Onsem & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 24 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons