van der Horst

Macao F3 : De laatste zitjes raken opgevuld

Esteban Ocon - ART Junior Team
Esteban Ocon - ART Junior Team
Enige tijd geleden gaven wij hier op de site de lijst van de deelnemers voor de Macao Formule 3 GP, er bleven evenwel nog enkele zitjes vrij ondermeer bij Prema Powerteam en EuroInternational. Bij het Italiaanse team koos men voor de jonge Fransman Esteban Ocon terwijl bij EuroInternational de GP2 rijder Stefano Coletti instapt. Het reglement verplicht wel dat iedere rijder die deelneemt aan de GP van Macao in hetzelfde jaar minimum één andere Formule 3 race moet betwist hebben, zo zien wij dit weekend Coletti in Hockenheim aan de start komen van het FIA F3 European Championship bij Ma-Con.
Ondanks dat zijn naam het niet aangeeft heeft Esteban Ocon wel degelijk de Franse nationaliteit. Ocon staat momenteel op de derde plaats in de Eurocup Formule Renault 2.0 en neemt in Macao plaats in de Prema Powerteam Dallara waarmee tot hiertoe Eddie Cheever Jr. uitkwam. Om aan het reglement te voldoen zal de Franse piloot nog een Formule 3 race betwisten in Engeland op het circuit van Snetterton.

Stefano Coletti - Rapax
Stefano Coletti - Rapax
Evenals Carlos Sainz keert ook GP2 piloot Stefano Coletti eenmalig terug naar de Formule 3, Coletti die de kleuren van Rapax verdedigt neemt in Macao het vacante stoeltje van Tom Blomqvist in bij EuroInternational. De zoon van oud rallyrijder Stig Blomqvist verkoos het team waarmee hij het Europees kampioenschap betwiste in te ruilen voor Fortec. Stefano Coletti koos als verplichte F3 race voor de Europese finale op het circuit van Hockenheim waar hij instapt bij Ma-Con waar een wagen vrij is sinds Sven Muller overstapte naar Van Amersfoort Racing. Op het Duitse circuit zal de Monegask ook Kevin Korjus tegenkomen, de GP3 rijder die ook ingechreven is voor de GP F3 van Macao zal er eveneens zijn verplichte F3 race afwerken met een wagen van T-Sport. In Macao zien wij Korjus echter aan het werk bij Double R Racing.  

Foto's: Niels Vaeck & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 17 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons