Magny-Cours: Geen geluk voor Benjamin Lessennes

L’Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Benjamin Lessennes en zijn teamgenoot Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue BMW M4 GT4) waren vorig weekend in Magny-Cours in de mogelijkheid om beide races voor het Franse GT4 kampioenschap te winnen, maar uiteindelijk keerden ze huiswaarts met één podiumplaats.
De races voor het FFSA GT kampioenschap, de eerste werd op zaterdagavond verreden; waren fel bevochten. In de eerste wedstrijd kwamen Lessennes en zijn Nederlandse teamgenoot als eerste over de finishlijn, maar een penalty om te snel te rijden in de pitstraat sloeg hen terug naar de  negende plaats algemeen, vijfde in de Silver Cup. Lonni Martins/Sacha Bottemanne (Team Fullmotorsport Audi R8 LMS GT4) wonnen de race. Stéphane Lémeret eindigde samen met Stéphane Tribaudini (CMR Toyota GR Supra GT4) als veertiende, zevende in de Silver Cup. Angélique Detavernier (CSA Racing Audi R8 LMS GT4) werd zesde in de Am klasse.

In de tweede race leken Lessennes en van der Ende op weg naar de zege tot de Nederlander op het einde van de race te kampen kreeg met overdadig afgesleten banden. De BMW verloor nog twee posities en finishte als derde. Thomas Drouet/Paul Evrard (Akkodis ASP Mercedes-AMG) konden alzo nog de race winnen. Lémeret werd opnieuw veertiende, negende in de Silver Cup. Angélique Detavernier behaalde haar eerste podium in de Am klasse, ze werd samen met Sébastien Rambaud derde in de klasse.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op woensdag 18 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.