van der Horst

Mahindra houdt Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein aan boord

Mahindra M6Electro
Mahindra M6Electro
Vrijdagavond was het de beurt aan Mahindra om hun strijdplan voor het komende seizoen in de Formule E uit de doeken te doen. Er werd bevestigd dat zij zullen doorgaan met Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein als rijders. Beiden waren in het begin van het afgelopen seizoen geregeld vooraan te vinden en D'Ambrosio was voor het grootste deel van het kampioenschap zelfs leider, tot men in Parijs tegen een dipje aanstootte vanaf waar het allemaal bergaf ging. Gezien de teamsfeer en niettegenstaande de geruchten dat Wehrlein terug naar de Formule 1 zou trekken, kon teammanager Dilbagh Gill het duo voor een tweede jaar bij het team houden.
Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Naast D'Ambrosio en Wehrlein blijft ook Sam Dejonghe aan boord bij het Indische team. Dejonghe is al sinds seizoen vier test- en ontwikkelingspiloot en mocht vorig seizoen zijn kunnen tonen met de M6Electro tijdens de rookie-testen in Marrakesh. Dit seizoen gaat Mahindra gewoon verder met deze wagen, al zal hun livery wel een tikkeltje veranderen.

Maar Gill denkt ook al aan het volgende seizoen en gaat daarom een samenwerking aan met ZF Friedrichshafen AG. Het Duitse bedrijf zal steun bieden aan Mahindra inzake de ontwikkeling van het chassis en hun aandrijving. Naar verluid zou dit bedrijf al gestart zijn met de ontwikkeling van de wagen voor 2020-21, oftewel het zevende seizoen van het kampioenschap.

Foto's: Racing International Photography - Kurt Vanhoenacker
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 4 oktober 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons