van der Horst

Maleisië: Vrije trainingen: Mercedes in de hemel – Lotus in de hel

7802ae5ff47d475db4f3ef5c8f7a5c49dc4a4f30.jpg
De eerste twee vrije trainingen voor de GP van Maleisië werden gedomineerd door Mercedes, Lewis Hamilton was de snelste in de morgen en in de namiddag werd hij afgelost door teamgenoot Nico Rosberg, die bovendien de snelste dagtijd op zijn naam liet zetten. Bij Red Bull lijkt men stilaan de wagen onder de knie te krijgen en Sebastian Vettel zette een bemoedigende derde tijd neer. Ook bij Ferrari tevreden gezichten met een tweede en een vijfde tijd voor respectievelijk Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Bij Lotus dan weer niets dan problemen, Maldonado kende al snel problemen met de turbo en kwam niet in actie in de tweede sessie en Grosjean kampte tweemaal met een kapotte versnellingsbak.
  • De Swert Opticiens
13e7d01dd371195bd13e382303e034d45d601d82.jpg
Bij Red Bull lijken de grootste kopzorgen achter de rug en Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo konden de beide testsessies afwerken zonder noemenswaardige problemen tegen te komen op een sortie van Ricciardo na. Nu moet het team van Christian Horner die trend nog aanhouden bij de kwalificaties en bij de race. Mercedes bevestigde nogmaals zijn favorietenrol en Rosberg liet in 1:39.909 de snelste tijd van de dag op tekenen. Lewis Hamilton was de snelste in de morgen maar belandde in de snellere namiddagtraining op de vierde plaats. Kimi Räikkönen is echter niet ver en de Fin reed de tweede tijd op 35 duizendste seconde van de tijd van Rosberg.

97c060da7f443b05584f5fc3c2e97f34bfd148e5.jpg
McLaren en Williams bevestigden de goede kwaliteit van de Mercedes motor, Massa (Williams) sluit de dag af met de zesde chrono, Button (McLaren) klokte als achtste af net voor Valtteri Bottas (Williams). Kevin Magnussen (McLaren) behaalde de twaalfde chrono na Nico Hülkenberg (Force India) en Jean-Eric Vergne (Toro Rosso). De Sauber’s zijn wat op de sukkel, de nieuwe bolide blijkt voorlopig veel te zwaar te zijn. Bij Lotus houdt de malaise aan, Maldonado kwam amper aan rijden toe en Grosjean kende niets dan problemen met de wagen. Ook bij Caterham verliep het niet vlot en Kamui Kobayashi kwam niet in actie in de tweede sessie nadat er een olielek op zijn wagen gevonden was.

Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons