van der Horst

Maleisië: Charles Leclerc op een zucht van de GP3 titel

Start race 2 Maleisië
Start race 2 Maleisië
Na de twee GP3 races in Maleisië en met nog een manche te gaan leidt Charles Leclerc (ART GP)n de puntenstand met een voorsprong van 29 punten op Alex Albon (ART GP). Albon won nog nochtans de eerste race, terwijl in race 2 de zege naar Jake Dennis (Arden) ging, maar met een derde en een vijfde plaats pakte Leclerc genoeg punten om zijn voorsprong in het kampioenschap te behouden temeer daar Albon in de tweede wedstrijd niet verder kwam dan de achtste plaats.
Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc - ART GP
Leclerc stond op pole voor de eerste race maar bij de start liet hij zich verrassen door Albon die de leiding nam. Wat later kreeg de Monegask nog een tik van Nyck de Vries (ART GP) waarbij hij twee plaatsen verloor. De Vries zou later 5 seconden straftijd krijgen voor zijn actie op Leclerc. Jack Aitken (Arden) lag nu tweede maar kon het gat met de leider niet dicht rijden. Albon won voor Aitken en een goed teruggekeerde Leclerc. De vierde plaats was voor Arjun Maini (Jenzer), Steijn Schothorst (Campos Racing) sloot de top vijf af. Antonio Fuoco (Trident) werd achtste achter Jake Dennis (Arden) en Nirei Fukuzumi (ART GP) en behaalde op die manier de pole voor de tweede wedstrijd.  

GP3 podium race 2
GP3 podium race 2
Bij de start van race 2 was Jake Dennis het beste weg. Hij nam de kop van de wedstrijd voor Fuoco en Fukuzumi. Dennis zou niet meer bedreigd worden en won voor Fukuzumi en Jack Aitken (Arden). Fuoco moest opgeven en Matthew Parry (Koïranen) en Leclerc pakten de plaatsen vier en vijf. Nyck de Vries werd zesde voor Maini en Albon. Deze laatste verspeelde veel plaatsen nadat hij even buiten de baan belandde, maar vocht zich nog terug van de elfde naar de achtste plaats.   

Foto's: Racing International Photography & GP3 Series



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons