van der Horst

Marc Duez geschorst door RTBF na controversiële uitspraken over Serena Williams

Marc Duez
Marc Duez
F1-commentator Marc Duez werd door de RTBF geschorst na controversiële uitspraken over tennisster Serena Williams tijdens de Grote Prijs van Monaco afgelopen zondag. Williams mocht de Grote Prijs afvlaggen, waarop Duez meegaf "Serena Williams gaat met iets anders schudden dan wat ze gewend is" om te vervolgen met "we kunnen duidelijk zien dat zij geen cheerleader is” toen de Amerikaanse hierbij nogal stuntelig overkwam. De RTBF kon er echter niet om lachen en startte een intern onderzoek. Duez gaf in een persbericht uitleg over zijn opmerkingen en excuseerde zich hierbij ook.
Dat was echter niet de enige uitspraak die als vrouwonvriendelijk werd ervaren. Toen tijdens de Grote Prijs Serena Williams en haar vriendin in beeld werden gebracht, zei Duez "Williams' vriendin naast haar is lelijk." Vaste commentator voor de RTBF, Gaëtan Vigneron ging wijselijk niet op de uitlatingen in.

In de Waalse media heeft Marc Duez ondertussen zijn excuses aangeboden. Zo zei hij dat hij bedoelde dat Serena deze keer met de geblokte vlag ging zwaaien in de plaats van met een tennisracket. Het Franse werkwoord 'agiter' kan dan ook zowel 'schudden' als 'laten bewegen' betekenen. 

Hij stelde dat het ook nooit zijn bedoeling was om Williams' vriendin belachelijk te maken. Duez stelde dat hij de tennisster een compliment wilde geven en bedoelde dat naast Serena Williams iedereen 'lelijk' is. Zijn opmerking dat Williams nogal moeite had met de geblokte vlag was volstrekt humoristisch bedoeld.

Wat de RTBF uiteindelijk gaat beslissen en of fans hem zullen geloven is nog maar de vraag, maar dit hele gebeuren krijgt waarschijnlijk nog een vervolg.

Foto: TCR International Series



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons