van der Horst

Marc Goossens wordt teamgenoot van Michiel Haverans in Belcar Endurance

Marc Goossens
Marc Goossens
Half mei werkte Michiel Haverans solo de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship af. Aan boord van de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Begetube en Ivar reed de jonge Antwerpenaar zich met constante en snelle tijden in de kijker. Haverans kon dit seizoen al rekenen op de wijze raad van coach Marc Goossens en met het oog op zijn verdere ontwikkeling zal hij de Kempenaar nu ook bij zich in het kuipje krijgen van de Porsche #78. Hun eerste wedstrijd samen wordt de Belcar-manche in Frankrijk, dit weekend.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik hou niets dan goede herinneringen over aan mijn eerste wedstrijd met de Porsche #78”, vertelt een trotse Michiel Haverans. “We namen de beslissing om mij de volledige wedstrijd te laten afwerken en daardoor kon ik heel wat bijleren. Ervaring is zo belangrijk in uithoudingsracerij en ik ben dan ook tevreden dat ik de wedstrijd over 125 minuten foutloos kon afsluiten. Ik besef echter dat ik nog heel wat stappen te zetten heb, maar met Belgium Racing als team en Marc Goossens als coach in het bijzonder, heb ik er het volste vertrouwen in. Dit weekend staat de tweede afspraak van de Belcar op het programma, maar aangezien de wedstrijdduur ditmaal 180 minuten is, leek het ons wijs om ditmaal de wedstrijd met twee rijders te betwisten. Dat maakt het niet enkel eenvoudiger op fysiek vlak, maar tegelijkertijd kan ik zo ook ervaring vergaren rond het rijden met een teamgenoot. Denk dan maar aan afstelling, het uitwisselen van informatie en het uitvoeren van goede pitstops. Ik wil mezelf geen druk opleggen, maar uiteraard zou ik de prestaties van bij de seizoensopener in Zolder willen herhalen!”

“Ik kan gerust stellen dat Michiel bij de eerste manche in Zolder eigenlijk vriend en vijand heeft verrast”, blikt een tevreden Marc Goossens terug. “Bij een race komt altijd een stressfactor kijken, zeker als je debuteert en zéker als dat gebeurt met een wagen die een pak krachtiger is dan het materiaal waar je voordien mee racete. Michiel slaagde met brio en dus kijken we uiteraard naar hoe we verder kunnen bouwen aan zijn ontwikkeling als racepiloot. Het is belangrijk dat hij dit jaar de kneepjes van het vak leert. Ik denk dan aan het vermijden van problemen en schade, het indelen van een wedstrijd, de startprocedure met specifiek de rollende start die men in Belcar hanteert en het afwerken van pitstops. Ik ken Michiel al sinds zijn jonge jaren en ik weet waar hij toe in staat is. Nu hij bij de opener in Zolder een solide basis heeft gelegd, kunnen we een versnelling hoger schakelen.”

Voor zijn tweede afspraak van het seizoen 2022 trekt het Belcar Endurance Championship richting het circuit van Magny-Cours. Meer dan 15 jaar lang werd op het circuit in hartje Frankrijk de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 verreden. Op een piste die geschiedenis ademt staat aanstaande maandag de Belcar-manche over 3 uur gepland, maar daarover weldra meer.


Persbericht Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 31 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons