van der Horst

Marc-Olivier Van Oppens tussen McDonald’s Racing en Fun 4 Racers

McDonald’s Racing - VW Fun Cup
McDonald’s Racing - VW Fun Cup
Het wachten lijkt eindeloos, maar de seizoensstart van de VW Fun Cup powered by Hankook in Zolder, op 22 en 23 augustus, doemt stilaan op aan de horizon. Het staat als een paal boven water dat de Racekevers en hun rijders met ongeduld aftellen om elkaar weer te ontmoeten op het circuit, voor een langverwachte confrontatie van acht uur.
Samen met zijn kompaan François Bouillon maakt Marc-Olivier Van Oppens deel uit van de vaste waarden van de VW Fun Cup. Sinds 2009 zorgt de #260 in de kleuren van McDonald’s Racing immers al voor leven in de brouwerij. In dit bijzondere seizoen zal ‘Marco’ echter meermaals een dubbele rol spelen. “Ik bestuur niet alleen de #260, maar daarnaast betwist ik een groot deel van het seizoen met de #315 Biplace”, legt hij uit. “Al enkele jaren huren we een Biplace voor bepaalde evenementen en na de nodige rekensommen zijn we tot het besluit gekomen dat het interessanter was om er een aan te kopen. Het gaat om een auto van Comtoyou Racing, die ook door dat team wordt gerund. Daardoor zullen we onze sponsors, maar ook vrienden en familie mee aan boord kunnen nemen… Ik vorm een team met drie vrienden uit Waterloo op een auto die onder de noemer Fun 4 Racers wordt ingezet en deels in de kleuren van McDonald’s en deels in de kleuren van Premium Fit wordt uitgerust, een fitnesszaal in Waterloo. Kwatongen hebben eindelijk het bewijs dat die twee wel degelijk samengaan!” (lacht)
 
Norbert Camara, de patron van Premium Fit, won de Biplace-categorie tijdens het afgelopen Franco Fun Festival en zal zijn ervaring bijdragen aan het team. De twee andere namen zijn minder gekend. “Fred Taquet debuteert in de autosport en Geoffrey Bara heeft slechts tweemaal de 25 Hours gereden, maar was bereid om een uitgebreider programma af te werken”, gaat ‘Marco’ door. “Voor de quarantaine hebben we tijdens een test in Zolder vastgesteld dat ze allebei aan een stuur kunnen draaien. En aangezien we dit jaar minstens drie wedstrijden zullen afwerken (de verplaatsingen naar Anneau du Rhin en de Portugese Algarve zijn niet zeker, n.v.d.r.), kunnen we misschien wel een rol spelen in het eindklassement van de Biplace-categorie.”
 
Big Mac Racing - VW Fun Cup Evo3 #260
Big Mac Racing - VW Fun Cup Evo3 #260
De #260 McDonald’s Racing maakt zich, zoals we eerder zeiden, op voor een volledig seizoen, het twaalfde al waarin Marc-Olivier Van Oppens en François Bouillon verenigd zijn. “De tijd gaat snel”, glimlacht François. “We behouden dan wel hetzelfde duo, toch zijn er dit jaar enkele nieuwigheden. Eerst en vooral wordt ook de #260 klaargestoomd door Comtoyou Racing. Een logische keuze, aangezien de Norma die ik had moeten inzetten in de Belcar ook daar wordt onderhouden. De huidige crisis heeft ons echter gedwongen om het bij de VW Fun Cup te houden. De andere verandering is de afwezigheid van onze vriend Xavier Gérard, die een sabbatjaar neemt. Hij wordt vervangen door Edouard Chevalier.”
 
Na een mooi parcours in de karting en de BGDC, heeft Edouard vorig jaar geproefd van de VW Fun Cup. Eerst in een Biplace, met onder meer een zege in Francorchamps, en vervolgens met een eenzitter in de tweede seizoenshelft. Daarnaast maakt hij op dit moment deel uit van de protagonisten in de VW e-Fun Cup powered by Hankook, de digitale versie van de amusante Racekevers.
 
“Edouard is erg gemotiveerd en heeft zijn snelheid bewezen”, verheugt François zich. “Met dit trio mikken we op de algemene top 10 en af en toe een podium in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun, n.v.d.r.). Die ambitie wordt kracht bijgezet door een occasionele versterking door Benoit Visnovsky.”
 
Het kamp van McDonald’s Racing en Fun 4 Racers leeft met andere woorden dubbel zo hard toe naar de start van het seizoen, op 22 en 23 augustus in Zolder!

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 23 juni 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons