van der Horst

Marino Franchitti aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup!

Comtoyou Racing - VW Fun Cup #291
Comtoyou Racing - VW Fun Cup #291
Een nieuwe grote naam heeft zijn weg gevonden naar de editie 2019 van de 25 Hours VW Fun Cup! Zes deelnames aan de 24 Uur van Le Mans, elf deelnames aan de 12 Uur van Sebring – waaronder een overwinning in 2014 – een fabriekscontract bij Ford in het WK Uithouding, Deltawing-Nissan (in IMSA en Le Mans) en Mazda (in IMSA)… De carrière van Marino Franchitti krijgt over enkele weken een nieuw hoofdstuk: een deelname aan de Hankook 25 Hours VW Fun Cup!
De 40-jarige Schot betwist op 13 en 14 juli de 22ste editie van langste en leukste race ter wereld aan het stuur van de #145, een VW Fun Cup die wordt ingezet door Comtoyou Racing, het team van Jean-Michel Baert. De jongere broer van viervoudig Indycar-kampioen Dario Franchitti vormt een team met Eugenio Amos, de Italiaan die in 2010 kampioen werd in de Lamborghini Super Trofeo en nadien meermaals aan de start stond van de 24 Uur van Spa. Twee rijders uit Hong Kong vullen het team aan: gentleman driver Philip Kadoorie en Dan Wells, een 28-jarige rijder met Britse roots die op jongere leeftijd verschillende Aziatische eenzitterkampioenschappen heeft betwist.

“Ik ken het circuit van Spa-Francorchamps dankzij mijn deelnames aan de 24 Uur van Spa en het WK Uithouding, maar de VW Fun Cup wordt een volledig nieuwe ervaring”, reageert Franchitti. “Het wordt een immense uitdaging om 25 uur lang uit de problemen te blijven, zeker gezien de overvolle deelnemerslijst die op dit moment de ronde doet. We komen natuurlijk vooral om een leuke tijd te beleven, maar niet zonder het beste van onszelf te geven!”

Comtoyou Racing trekt midden juli met acht exemplaren van de VW Fun Cup Evo3 naar de Belgische Ardennen, in een poging de tweede plaats van 2018 te evenaren of zelfs te verbeteren. Het rekent daarvoor vooral op de #291 van Dominique Bustin, David Dermont, Gilles Verleyen, Maxime Lieutenant en Koen De Wit, maar dat is dus allesbehalve de enige bolide van het team uit Waterloo dat in het oog moet gehouden worden!

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 25 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons