van der Horst

Marrakesh: voorbeschouwing van de Belgen

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
In Marrakesh staat dit weekend de vijfde manche van het seizoen van de Formule E op het programma en onze landgenoten zijn gebrand op het behalen van een mooi resultaat. Zowel Jérôme D'Ambrosio als Stoffel Vandoorne keerden terug uit Mexico met respectievelijk goede en slechte gevoelens, maar kijken in Marokko aan tegen een gelijkaardige uitdaging als in Mexico. Een voorbeschouwing van de Belgische rijders.
  • LTF
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
D'Ambrosio leverde twee weken geleden een huzarenstukje af in Mexico. De Etterbekenaar moest achteraan starten en mocht wegens een straf ook nog eens tien seconden stilstaan tijdens de race. Dankzij een goed getimede stop tijdens de safety car-periode kon hij terug aansluiten en zelfs een punt binnenhalen. Nu trekt hij naar een plaats waaraan hij goede herinneringen aan heeft, na zijn toch wel onverwachte winst vorig jaar. Hij is fan van het circuit, zo liet hij al noteren: "Marrakesh is een goed circuit. Het heeft een combinatie aan kenmerken die maakt dat het niet altijd een even gemakkelijk circuit is. Gelukkig heeft zo'n type tracé mij altijd goed gelegen in het verleden en we mikken terug op een goede kwalificatie zodat we weer vooraan kunnen meestrijden."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne kende een mindere wedstrijd onder de Mexicaanse zon. Zijn crash in de voorlaatste ronde betekende ook dat hij zijn leiderspositie in de tussenstand moest laten aan Mitch Evans, al is de Rumbekenaar daar minder mee bezig. Hij kijkt nog altijd naar de vooruitgang die Mercedes als nieuwbakken constructeur in de Formule E maakt, een vooruitgang die hem gunstig stemt. Daarnaast trekt hij ook parallellen tussen Marokko en Mexico City: "Het team heeft tot nu toe al veel bijgeleerd dit seizoen en het is interessant om te zien hoe die vooruitgang zich gaat uiten in Marrakesh. Wederom trekken we naar een circuit waar goed omspringen met energie belangrijk zal zijn, al verwacht ik dat het tijdens de race weer moeilijk wordt om daarop te besparen. We zullen zien hoe het afloopt."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 27 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons