van der Horst

Marrakesh: Antonio Félix da Costa bovenaan in eerste vrije training

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Deze namiddag werd de eerste vrije training in aanloop naar de Marrakesh E-Prix afgewerkt en het was Antonio Félix da Costa die er de snelste tijd reed. De Portugees klokte met zijn DS Techeetah een tijd van 1:17.863 en hij bleef hiermee de Jaguar van Mitch Evans (+ 0.103 sec) en de BMW van Maximilian Günther (+ 0.199 sec) voor. Een vrij rustige training hield toch ook één verrassing in: de afwezigheid van Jean-Éric Vergne.
  • Heinz Performance
James Rossiter - DS Techeetah
James Rossiter - DS Techeetah
Dit jaar was de eerste vrije training uitzonderlijk op vrijdagnamiddag. Dit kwam nadat de organisatie veel klachten kreeg over de training vorig jaar, die praktisch in het donker startte alvorens de zon opkwam op het einde van de sessie. De sessie van vrijdag verliep relatief kalm, maar een opvallende afwezige was Jean-Éric Vergne. De tweevoudige kampioen kampt al enkele dagen met hoofdpijn en wilde geen risico's nemen. Hierdoor mocht testpiloot James Rossiter de honneurs waarnemen met de wagen van Vergne. Of de Fransman morgen aan de start zal verschijnen of Rossiter zijn plaats zal innemen in de race is nog niet geweten.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
In de sessie was het ook de andere DS Techeetah die opviel. Félix Da Costa was al van bij het begin bovenaan de tabellen te vinden en zette de kers op de taart op 30 seconden van het einde van de sessie. Langs Belgische zijde zette Jérôme D'Ambrosio een degelijke tijd neer en daarmee op een 9de plaats eindigde. Stoffel Vandoorne daarentegen kende een lastige training. De Rumbekenaar kwam er nooit echt aan te pas en verloor tijdens zijn snelle rondje veel tijd nadat hij zijn wielen blokkeerde in bocht tien. Het gevolg was dat hij op een 23ste plaats eindigde met meer dan 2 seconden achterstand op Félix da Costa. Morgen krijgt hij vanaf 9 uur een nieuwe kans, bij de tweede vrije training.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 28 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons