van der Horst

Marrakesh: de namen tot nu toe bevestigd

Marrakesh ePrix
Marrakesh ePrix
Nadat de meeste teams hun rijdersbezettingen bekend maakten voor de rookie-test een dag na de Marrakesh E-Prix, maakten wij alvast een lijstje op over wie er al zeker aanwezig zal zijn. Vandaag bevestigden vier teams hun volledige line-up, terwijl Mahindra Racing en Envision Virgin Racing net hun tweede piloot bekendmaakten.
Pipo Derani
Pipo Derani
Zoals u hier gisteren al las zal Sam Dejonghe voor een derde maal uitkomen in de rookietest voor het Indische team. Terwijl vorig jaar Sergey Sirotkin de tweede man was, krijgt Pipo Derani nu zijn kans in de M6Electro. De Braziliaan die het mooie weer maakt in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, mocht twee jaar geleden ook al testen afleggen bij Mahindra en werd toen gelinkt aan een zitje, maar uiteindelijk kregen onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein de voorkeur.

Nick Cassidy - Lexus Team KeePer TOM's
Nick Cassidy - Lexus Team KeePer TOM's
Bij Envision Virgin Racing is het Nick Cassidy die als tweede piloot naast Alice Powell zal plaatsnemen. De Kiwi is sinds vorig seizoen een heuse ster in Japan, nadat hij er de titel pakte in de Super Formula en op een haar na de dubbel realiseerde met een titel in de Super GT. Daarnaast was hij ook aanwezig op beide demo's van de DTM en het Japans kampioenschap, waar hij overigens met een overwinning aan de haal ging in Fuji. Hiermee zijn er al 16 piloten bevestigd. Natuurlijk houden wij u op de hoogte als de laatste 8 namen bekend gemaakt worden.
 
TeamPiloot 1Piloot 2
Audi Sport ABT SchaefflerMattia DrudiKelvin van der Linde
BMW i Andretti MotorsportLucas AuerKyle Kirkwood
DS Techeetha??
Envision Virgin RacingAlice PowellNick Cassidy
GEOX DragonJoel Eriksson?
Mahindra RacingSam DejonghePipo Derani
Mercedes-Benz EQ??
NIO 333??
Nissan e.DamsMitsunori TakaboshiJann Mardenborough
Panasonic Jaguar RacingJamie Chadwick?
ROKiT Venturi RacingNorman NatoArthur Leclerc
TAG Heuer PorscheThomas PreiningFrédéric Makowiecki

Foto's: Formula E - Niels Vaeck - Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 20 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons