van der Horst

Marrakesh: Mitch Evans topt tweede vrije training

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Tijdens de tweede vrije training voor de Marrakesh E-Prix was het Mitch Evans (Jaguar) die de toptijd neerzette. Met een ronde in 1:17.309 gaf de Kiwi zowel de Audi's van Lucas di Grassi (+ 0.236 sec) en Robin Frijns (+ 0.271 sec) het nakijken. Stoffel Vandoorne (Mercedes), die gisteren met remproblemen kampte, is nog altijd aan het zoeken naar meer snelheid. Goed nieuws kwam vanuit het DS Techeetah kamp, waar Jean-Éric Vergne terug aan het werk was.
  • Heinz Performance
Vergne kwam vandaag terug in actie, nadat hij gisteren het stuur moest laten aan James Rossiter vanwege medische redenen. Hierdoor heeft DS Techeetah een probleem voor de rookie test morgen. Aangezien Rossiter nu aan officiële sessies heeft deelgenomen, zal hij morgen verstek moeten geven voor de rookietestdag. Vergne langs zijn kant was na de sessie ook niet echt tevreden enhield zich vooral vandaag bezig met het zoeken naar de juiste punten op het circuit. Hij eindigde dan ook achteraan op bijna 2 seconden van Evans.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
De kampioenschapsleider daarentegen liet zien waarom hij op dit moment de snelste pilott van het veld is. Het veld lag dicht bij elkaar qua tijd, totdat Evans op 2 minuten van het einde zich dominant vooraan zette. Achteraf meldde hij wel dat hij zelf niet tevreden was en dat hij nog sneller kon. Dat belooft voor de kwalificaties. Langs Belgische zijde kon Jérôme D'Ambrosio relatief goed aanklampen en besloot de sessie in het midden van het pak op een twaalfde plaats. Vandoorne daarentegen kende een ander verhaal. Gisteren had de Rumbekenaar last van remproblemen en niettegenstaande dat hij vandaag sneller was, kampte Vandoorne deze ochtend dan weer met onderstuur. Hiermee geraakte hij niet verder dan een twintigste plaats op + 1.268 sec. Hopelijk krijgt hij dit probleem opgelost tijdens de kwalificatiesessie, die van start gaat om 11 uur.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 29 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons