van der Horst

Marussia in zware geldnood

Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
Nadat vorig weekend al bekend raakte dat Marussia niet naar de VS zou afreizen kwam vandaag het nieuws dat er een curator werd aangesteld voor het in geldnood verkerende team. Het Londense FRP Advisory liet weten dat er bij Marussia, dat net als vele andere teams in Groot-Brittannië is gevestigd, voorlopig nog geen ontslagen zijn gevallen, maar dat het team wel op korte tijd vers geld dient aan te trekken om een faillissement te vermijden.
Een nieuwe klap dus voor Marussia, enkele weken nadat hun rijder Jules Bianchi tijdens de Grote Prijs van Japan zwaar crashte. Caterham zit overigens ook in financiële moeilijkheden waardoor er komend weekend dus slechts 18 wagens op de grid zullen staan in Austin. We moeten al teruggaan tot het seizoen 2005 na de diskwalificatie van BAR-Honda na de Grote Prijs van San Marino om een dergelijk laag startersaantal terug te vinden.

Overigens eveneens opmerkelijk, van alle nieuwe teams die sinds 2010 wilden debuteren in de F1, verkeren er twee in woelig water (Manor GP alias Virgin alias Marussia en Lotus Racing alias Caterham), is er één failliet (Campos alias Hispania Racing alias HRT) en kwam het vierde (US F1 Team) zelfs niet eens aan rijden toe. Misschien wordt het toch eens tijd om een structurele, intelligente en vooral drastische kostenverlaging te overwegen?

Foto: Georges De Coster



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons