van der Horst

Max Defourny kiest voor derde seizoen in de Formula Renault 2.0 Eurocup

Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny - MP Motorsport
Op een eerste veelbelovend seizoen in de Formula Renault 2.0 Eurocup volgde vorig jaar voor Max Defourny een moeilijk jaar in dezelfde klasse. Defourny stond dit jaar voor de keuze; doorstoten naar de GP3 of er nog een derde seizoen bijdoen in de promotieformule van Renault. Het werd het laatste, maar na twee jaar bij het Franse ART GP koos Defourny voor dit seizoen voor het Nederlandse MP Motorsport.
Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny - MP Motorsport
Na een positieve test in de GP3 bij MP Motorsport mikte Max Defourny voor dit jaar op een seizoen in diezelde klasse, maar dit ging niet door. “Ons doel was om naar de GP3 Series te gaan in 2018, maar de zitjes waren al ingenomen op het ogenblik dat wij ons budget rond hadden”, legt Max Defourny uit. “In die omstandigheden was het raadzamer om nog een seizoen in de Formula Renault 2.0 Eurocup te rijden. Immers in 2019 wordt de GP3 de nieuwe F3, met een volledig vernieuwde eenzitter.”

Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny - MP Motorsport
Voor het derde seizoen Formule Renault maakt Defourny de overstap naar het Nederlandse MP Motorsport waar hij opnieuw zal samenwerken met de Belgische ingenieur Frank Coekaerts die hem al bijstond in zijn eerste seizoen Formule Renault. Onze landgenoot wil zich dit seizoen echter niet te beperken tot een klasse en hoopt op het einde van het seizoen ook nog een andere serie voor eenzitters uit te proberen.” Ik werk ook aan een deelname aan een zeer grote, andere, wedstrijd. Ik kan er nu niet meer over zeggen, maar het zal zeker een impact op mijn carrière hebben.” Voegt de ambitieuze jongeling er aan toe.

Foto's: MP Motorsport & GP3 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 1 maart 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons