van der Horst

Max Verstappen op pole in Oostenrijk?

Max Verstappen - Red Bull RB16
Max Verstappen - Red Bull RB16
De kans bestaat dat Max Verstappen komende zondag op pole positie start in de Grote Prijs van Stiermarken, de tweede opeenvolgende op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Onze noorderbuur reed in zijn Red Bull naar de beste tijd in de tweede vrije training, die mogelijk de startvolgorde zal bepalen voor de wedstrijd op zondag. Morgen wordt er immers hevige regen en onweer verwacht in de streek rond Spielberg.
De Formule 1-teams beseften maar al te goed dat de tweede vrije training op de Red Bull Ring geen alledaagse sessie zou worden. Aangezien slicks morgen meer dan waarschijnlijk aan de kant zullen blijven, kreeg iedere rijder verschillende setjes van de zachte Pirelli-band mee, op jacht naar een snelle rondetijd. Hevige regen of onweer, waardoor de medische helikopter niet kan opstijgen, staan een kwalificatiesessie morgen mogelijk in de weg en in dat geval bepaalt de tweede oefensessie mogelijk de startvolgorde.

Mercedes bleek met de W11 opnieuw razend snel over één ronde, maar moest ditmaal wel Red Bull-rijder Max Verstappen voor zich dulden. Valtteri Bottas, de polesitter van vorige week, strandde op 43 duizendste van een seconde. De andere Mercedes-rijder had het een stuk lastiger om een snelle chrono op de tabellen te toveren. Lewis Hamilton werd, ondanks verschillende pogingen, pas zesde, voor de tweede Red Bull van Alexander Albon.

Racing Point was nog beter in vorm dan een week geleden: in de eerste vrije training realiseerde Sergio Perez de beste rondetijd, terwijl de Mexicaan een paar uur later als derde aantikte, voor teamgenoot Lance Stroll en Carlos Sainz (McLaren). Die andere rijder van het team uit Woking beleefde een mindere dag, en niet alleen door zijn mogelijke achtste startplek: Lando Norris haalde op vrijdagochtend in onder geel en verliest zondag drie plaatsen op de startgrid. Die achtste plek wordt dus mogelijk een elfde startplaats.

Ferrari bracht onverwacht al enkele aerodynamische evoluties mee naar Oostenrijk, maar veel verschil maakt het voorlopig niet op basis van de resultaten. Charles Leclerc werd 's ochtends twaalfde en negende in de namiddag. In die tweede sessie werd teamgenoot Sebastian Vettel pas zestiende, achter de... Williams van George Russell. Ongezien! Daniel Ricciardo (Renault) tot slot is de man die het meeste hoopt op een kwalificatiesessie, aangezien hij zonder rondetijd achter zijn naam in de bandenmuur belandde.

Foto's: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons