van der Horst

Maxime Martin: "De pitstop in Zandvoort zal doorslaggevend zijn"

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin startte gisteren als vierde in de korte zaterdagrace en finishte uiteindelijk nog op het podium in Zandvoort. Onze landgenoot nam voor autosport.be even de tijd om vooruit te blikken naar de langere race op zondag, die straks om iets over 14u van start gaat. Eerst moet daar nog een aparte kwalificatie voor worden afgewerkt, die begint al om 11u35.
"Gisteren was het echt heel mooi dat BMW de volledige top zeven innam. Eén van de verklaringen daarvoor is dat wij momenteel 25kg gewichtsvoordeel hebben door de goede resultaten van de anderen in de vorige races."

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
"Anders dan gisteren is het vandaag minder goed weer, in wisselende weersomstandigheden is het sowieso moeilijk een voorspelling te maken. Het gaat erom moeilijk zijn om tijdens de kwalificatie gedurende één ronde alles op orde te hebben, maar als de auto zo goed is als gisteren beoog ik zeker een top vijf-plaats. Tijdens de lange race is er wel een verplichte pitstop, tijdens dewelke je de wedstrijd niet kan winnen maar zeker wel verliezen. Ik verwacht dat iedereen min of meer dezelfde strategie zal hanteren, passeren hier op Zandvoort is erg moeilijk dus eventueel moeten we via een vroege pitstop proberen wat mensen voorbij te gaan. Inhalen is hier vooral moeilijk omdat er maar twee uitremmogelijkheden zijn, eentje aan de Tarzanbocht en eentje aan de chicane. Een tweede factor is natuurlijk de hoge downforce van een DTM-auto, wat het erg moeilijk maakt om dicht bij je voorligger te komen. Maar we gaan er natuurlijk straks het beste van maken!"

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 12 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons