van der Horst

McLaren bevestigt: "Scheiding met Honda optie die effectief besproken wordt"

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
McLaren heeft vandaag bij monde van algemeen directeur Zak Brown bevestigd dat het overweegt om de samenwerking met Honda stop te zetten. Dat bevestigde de Amerikaan thans aan Reuters. De uitspraak werd gedaan in het licht van de upgrades die de Japanse motorleverancier beloofde voor de Grote Prijs van Canada, dit weekend, maar die wederom tot nader order werden uitgesteld. McLaren twijfelt op dit ogenblik zelfs of het opnieuw wereldtitels kan behalen met Honda...
  • Powercars
Zak Brown feliciteert Stoffel Vandoorne
Zak Brown feliciteert Stoffel Vandoorne
"Recent werd ons verteld dat we de upgrade voorzien voor Montreal niet zouden krijgen. En we hebben eveneens geen definitieve tijdslijn, wat ietwat zorgwekkend is aangezien de pijn groot is en we niet eeuwig kunnen blijven stilzitten. We wachtten vol ongeduld op deze upgrade, net als onze rijders, en het is een grote teleurstelling dat die er nu niet komt. Het is geen gebrek aan inzet, maar zij (Honda n.v.d.r.) hebben moeite om alles samen te brengen", aldus Brown.

Zak Brown & Bernie Ecclestone
Zak Brown & Bernie Ecclestone
"Het uitvoerend comité heeft ons orders gegeven. We gaan niet opnieuw een jaar aansnijden zoals het huidige, in volle verwachting. Ik wil niet in detail treden over wat onze opties zijn. Onze voorkeur is om het WK te winnen met Honda. Op een bepaald ogenblik moet je evenwel beslissen of dat haalbaar is. En wij hebben serieuze twijfels", liet de Amerikaan in niet mis te verstane woorden blijken. "Upgrades die ontbreken en upgrades die de verwachtingen niet inlossen, dat kan je lang blijven aanvaarden. En we zitten bijna aan onze limiet."

McLaren-Honda MP4/5
McLaren-Honda MP4/5
McLaren won geen enkele race de afgelopen vijf jaar, hoewel de samenwerking met Honda groots werd aangekondigd als de terugkeer naar de glorietijd van weleer. Niets kon verder van de waarheid staan echter, want McLaren behaalde dit seizoen nog geen enkel punt - als enige team overigens. Honda brengt naar verluidt heel wat sponsorgeld mee, maar een mens kan zich afvragen hoeveel succes-dollars McLaren de voorbije seizoenen reeds heeft misgelopen door het prijzengeld van de FOM (of liever: het ontbreken ervan). Ook Brown is zich daarvan bewust; "de commerciële voordelen die Honda oplevert beginnen te verdampen. Wanneer je alles uitrekent, oogt het niet zo voordelig dan dat het misschien van buitenaf lijkt."

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography & Honda



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons