van der Horst

McLaren en Alonso in zee met Carlin voor Indy 500

Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Eind vorig jaar maakte Fernando Alonso en McLaren bekend dat ze dit jaar voor een tweede maal richting Indianapolis trekken om het laatste juweel binnen te rijven voor de befaamde Triple Crown voor de Spanjaard. Tijdens het openingsweekend van de IndyCar Series maakte het Britse team Carlin bekend dat het de buren uit Woking daarbij een handje zal toesteken.
Trevor Carlin
Trevor Carlin
Wie al langer de jeugdreeksen in open formule-klasses volgt, kent ongetwijfeld de ploeg van Trevor Carlin. Sedert enkele jaren maken zij ook furore over de Grote Plas. Carlin begon eerst in de Indy Lights, alvorens een opstap te maken richting de topklasse: de IndyCar Series. Het team zal instaan voor het logistieke en het operationele gedeelte van het project van McLaren en Alonso, zo maakte Carlin bekend in het bijzijn van onder meer Gil de Ferran.

Hiermee vindt McLaren eindelijk ook een partner die met een Chevy-motor deelneemt, aangezien het voorgaande team waar men in zee mee ging - Andretti Autosport - met een Honda-motor in het kampioenschap zit en dus geen optie meer was.

Foto's: McLaren - IndyCar SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 9 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons